Astronautas: jeigu manote, kad NSO yra ateiviai, esate idiotas  (6)

Neseniai CBC interviu į pensiją išėjęs Kanados astronautas Chrisas Hadfieldas pasidalijo savo nuomone apie padidėjusį visuomenės susidomėjimą „neatpažintais oro reiškiniais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hadfieldas turėjo aiškų atsakymą, ar už paslaptingų įvykių slypi nežemiškos gyvybės formos. „Jei manote, kad tai yra ateiviai, jūs esate idiotas“, – sako jis.

„Akivaizdu, kad danguje mačiau begalę dalykų, kurių nesuprantu“, – sakė Hadfieldas Kanados transliuotojui. Į pensiją išėjęs astronautas taip pat buvo Kanados karališkųjų oro pajėgų ir JAV karinio jūrų laivyno pilotas.

„Bet pamatyti danguje kažką, ko nesuprantate, ir tada iš karto padaryti išvadą, kad tai protinga gyvybė iš kitos Saulės sistemos, yra kvailumo ir logikos stokos aukštumos“, – pridūrė jis.

Nenustatyti oro reiškiniai

 

Kiti ekspertai teigė, kad paslaptingi objektai gali būti priešai. Kitos šalys, pavyzdžiui, Rusija ar Kinija, gali įsiveržti į JAV oro erdvę naudodamos labai pažangias technologijas.

Pasak Hadfieldo, net jeigu ateiviai niekaip nesusiję su NSO, tai nereiškia, kad turėtume atmesti galimybę, jog Visatoje esame ne vieni.

„Tačiau iki šiol mes niekur neradome jokių gyvybės įrodymų, išskyrus Žemę, ir vis dar ieškome“, – sakė jis CBC.

Pastaruoju metu NSO tema labai populiari. Po sensacingo 2017 m. „The New York Times“ paskelbto straipsnio, atskleidusio šešėlinę Pentagono NSO programą, pasirodė keli karinės aviacijos pilotų užfiksuoti neįslaptinti vaizdo įrašai. Pastarieji atskleidžia nepaaiškinamus objektus, kurie, rodos, nepaiso fizikos dėsnių.

 

Nuo to laiko pasirodė keli pilotai, kurie dalijosi savo istorijomis apie tai, ką matė, o įstatymų leidėjai į savo ataskaitas žiūri rimčiau nei bet kada anksčiau.

Praėjusiais metais JAV Kongresas įsteigė „Nenustatytų oro reiškinių darbo grupę“ šiems pranešimams tirti ir ketina greitu metu paskelbti pranešimą.

Iki tol, pamatę NSO, reaguokime adekvačiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(33)
(10)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: