Rusiją jau užklupo žiema: temperatūra nukrito iki –25 laipsnių, kilo pūgos (Video)  ()

Astronominis ruduo prasidėjo vos prieš porą savaičių, bet kai kur jau siautėja žiema. Dalyje Rusijos termometro stulpeliai nusileido net iki –25 laipsnių šalčio, gyventojams teko iškęsti ir pūgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa mėgaujasi gražiu rudeniu – žemyno vidurio ir šiaurės gyventojai traukia į gamtą pasigėrėti aukso ir raudona spalvomis besidabinančiais medžiais ir pabraidžioti po lapų krūvas. O Rusijos Tolimuosiuose Rytuose žmonėms teko bristi per pusnis.

Neįprastai šalti orai jau užklupo Rusijos Čiukčių autonominę apygardą. Čiukčija yra pačiuose Rusijos šiaurės rytuose. Ir nors jos dydis daugiau nei 10 kartų viršija Lietuvos (mūsų šalies plotas – 65 300 km², Čiukčijos – 737 700 km²), šioje apygardoje gyvena vos kiek daugiau nei 50 tūkst. žmonių.

Nieko keisto – Tolimuosiuose Rytuose oro sąlygos tokios, kad ne kiekvienas galėtų ištverti. Žiema čia gali tęstis ir 10 mėnesių per metus, o praėjusią savaitę ji parodė itin aštrius savo nagus.

Praėjusią savaitę pirmą kartą šio sezono metu termometrų stulpeliai visą parą rodė žemiau 0. Vietomis buvo pasiekta net –25 laipsnių temperatūra.

 

Kad oras – tikrai ne skirtas pasivaikščiojimui, matėsi ir tiesiog pro langą. Paskutinę rugsėjo dieną kilo pūga, o vėjo greitis siekė net 100 km/val. Vėjo gūsiai vertė medžius, traukė elektros laidų linijas, dalis gyventojų tokiame šaltyje liko be energijos.

 

 

Kai kuriuose regionuose buvo uždarytos mokyklos, buvo sutrikdytas ir oro eismas.

Meteorologai kol kas gerų žinių gyventojams neturi – pirmadienį buvo perspėta, kad ir vėl gali kilti uraganinis vėjas. Gyventojų prašoma likti namuose, nepalikti be priežiūros vaikų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()