Brazilijos Amazonės atogrąžų miškuose medžių kirtimas pasiekė aukščiausią lygį per 15 metų - kodėl dėl to kalta Jungtinė Karalystė?  ()

Oficialūs duomenys rodo, kad Brazilijos Amazonės atogrąžų miškuose medžių kirtimas pasiekė aukščiausią lygį per 15 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kertami milžiniški plotai

Amazonė yra trijų milijonų augalų ir gyvūnų rūšių bei milijono čiabuvių namai. Ji yra gyvybiškai svarbi anglies dioksido saugykla, lėtinanti visuotinio atšilimo tempą.

Brazilija buvo viena iš daugelio valstybių, kurios per COP26 klimato kaitos aukščiausiojo lygio susitikimą pažadėjo iki 2030 m. sustabdyti miškų naikinimą.

Remiantis naujausiais duomenimis, 2020-2021 m. laikotarpiu iškirsta apie 13 235 kv. km miškų ploto – daugiausia nuo 2006 m.

Brazilijos kosmoso tyrimų agentūros (Inpe) ataskaitoje taip pat nustatyta, kad per metus miškų kirtimas padidėjo 22 proc., praneša BBC.

Praėjusiais metais „Greenpeace“ tyrimas atskleidė sąsajas tarp masinio miškų kirtimo regione ir Didžiosios Britanijos prekybos centruose bei restoranuose parduodamų maisto produktų.

Tyrimo metu nustatyta, kad „Tesco“, „Asda“, „Lidl“, „Nando's“ ir „McDonalds“ pardavinėjo iš Jungtinės Karalystės tiekėjo gautą gyvulių mėsą, kai patys gyvuliai buvo šeriami Amazonės iškirstų miškų plotuose užauginta soja.

 

15min primena, kad anksčiau šiais metais įvairių universitetų mokslininkų ir ekspertų iš aplinkosaugos organizacijų, įskaitant „World Wildlife Fund“ (WWF) Brazilijos skyrių ir „Instituto Centro da Vida“ tyrimas nurodė, jog 94 proc. kirtimų Brazilijos Amazonėje yra neteisėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()