Rimtas „Starlink“ varžovas: iš Kazachstano į Žemės orbitą paleisti 36 „OneWeb“ ryšio palydovai (Video)  ()

Jungtinėje Karalystėje veikianti technologijų bendrovė „OneWeb“ iš Kazachstano Baikonūro kosmodromo pirmadienį į orbitą paleido 36 ryšių palydovus. „OneWeb“ kelia ambicingą tikslą – vieną dieną teikti pasaulinio itin spartaus interneto paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės puslapyje internete skelbiama: „Paleidimas #12 – paskutinis iš aštuonių tokių paleidimų, suplanuotų 2021 metais kartu su mūsų partneriais „Arianespace“.

Paleidimą tiesiogiai transliavo pasaulinė paleidimo paslaugų bendrovė iš Prancūzijos „Arianespace“, „OneWeb“ ir Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“.

Kiek anksčiau šiais metais „OneWeb“ atstovai sakė, kas palydovų paleidimas iš Rusijos Tolimųjų Rytų suteiks galimybę palydovams užtikrinti interneto ryšį tokioms teritorijoms kaip Jungtinė Karalystė, Aliaska, Šiaurės Europa, Grenlandija, Islandija, kontinentinės Jungtinės Valstijos, Arkties jūros teritorijos ir Kanada.

„Interfax“ naujienų agentūros teigimu, palydovai, kuriuos išgabeno raketa „Soyuz-2.1b“, nuo jos atsiskirs skirtingais etapais.

„OneWeb“ pasisekė atnaujinti aktyvią veiklą praeitą gruodį – prieš tai bendrovė balansavo ant bankroto ribos, o ją išgelbėjo Jungtinės Karalystės valstybės ir Indijos „Bharti Enterprises“ finansinė injekcija. Bendrovė gavo finansavimo ir iš Japonijos bendrovės „Softbank and Eutelsat Communications“.

 

„OneWeb“ – alternatyva Elono Musko „Starlink“ tinklui. Tai ambicingas komunikacijų projektas, kad regionas neatsiliktų palydovinio plačiajuosčio ryšio plėtros varžybose.

Išvysčiusi satelitų tinklą, Europa taptų mažiau priklausoma nuo Kinijos ir JAV technologijų, nes šiuo metu žemoje orbitoje vyksta naujos kosminės lenktynės. Jungtinėje Karalystėje įsikūręs „OneWeb“ yra artimiausias E. Musko „Starlink“ konkurentas

„OneWeb“ savininkai, Indijos milijardierius Sunilas Mittalas ir Didžiosios Britanijos vyriausybė, tikisi artimiausiu metu pradėti teikti pasaulines plačiajuosčio ryšio paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()