Kodėl prieš audras visada turėtumėte padėti monetą ant užšalusio vandens viršaus – gali išgelbėti nuo didelio nemalonumo (Video)  (3)

Galvodami apie saugumą audrų metu, mes paprastai sutelkiame dėmesį į tai, kaip išlikti saugiems per tikrąją audrą. Tačiau kartais laikas po stichinės nelaimės gali turėti savų pavojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei dingsta elektra, kai nesate namuose, iškils pavojus viskam – nuo mėsos iki pieno. Tačiau jei elektros tiekimas grįš anksčiau nei jūs, niekada nesužinosite, ar šaldytuvas veikė visą tą laiką, ar ne.

Labai tikėtina, kad nutrūkęs elektros energijos tiekimas per didelę audrą sugadins šaldytuve likusį maistą. Tačiau kaip sužinoti, ar jūsų maistas yra saugus?

Tam yra paprastas triukas.

Šiam triukui tereikia monetos (JAV dažniausiai tam naudojama 25 ct moneta, Europoje panašaus dydžio yra 50 eurocentų moneta) ir puodelio vandens. Įdėkite vandenį į šaldiklį, kol jis sustings. Tada išimkite ir padėkite monetą ant ledo. Puodelį – su moneta – grąžinkite atgal į šaldiklį.

Visa tai gali atrodyti beprasmiška, tačiau yra priežastis, dėl kurios šis triukas gali pasitarnauti audrų metu. Jei audros metu buvote išvykę, grįžę namo iškart pastebėsite:

  • Jei jūsų moneta vis dar yra puodelio viršuje: tai reiškia, kad per audrą nebuvo dingusi elektra (arba labai trumpą laiką), o jūsų maistą saugu valgyti.
  • Jei moneta nuskendo iki apačios: tai reiškia, kad ilgą laiką nebuvo elektros energijos ir tikriausiai maistas nėra saugus vartoti.
  • Jei moneta yra kažkur per vidurį: galite būti saugūs, bet šaldytuvo turinio šviežumas yra abejotinas.

 

Atšaldytas maistas yra saugus tol, kol durelės laikomos uždarytos ir elektros tiekimas nenutrūksta ne ilgiau kaip keturias valandas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(48)
(8)

Komentarai (3)