[Žinios trumpai] Islandija nuo 2024 m. nutrauks prieštaringai vertinamą žvejybos praktiką – per 35 metus išskersta 1700 šių gyvūnų (Video)  ()

Dėl mažėjančios paklausos ir besitęsiančių ginčų Islandija teigia, kad nuo 2024 m. nutrauks prieštaringą šių gyvūnų žvejybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žuvininkystės ir žemės ūkio ministrė Svandis Svavarsdóttir teigia, kad banginių medžioklė pastaraisiais metais neturėjo didelės ekonominės reikšmės Islandijai. Todėl nuo 2024 m. Islandija planuoja nutraukti banginių medžioklę.

Japonija buvo didžiausia Islandijos banginių mėsos pirkėja, tačiau jos suvartojimas kasmet mažėja.

Komercinė banginių medžioklė buvo uždrausta 1986 m. Tarptautinės banginių medžioklės komisijos (IWC) embargo metu, tačiau 2018 m. gruodį Japonija pasitraukė iš IWC ir 2019 m. Japonija atnaujino komercinę banginių medžioklę savo vandenyse.

Pasak IWC, kurios tikslas yra „pasirūpinti tinkama banginių išteklių išsaugojimu ir taip sudaryti sąlygas tvarkingai banginių medžioklės pramonės plėtrai“, po 1986 m. embargo Islandija tęsė nedidelę „mokslinę banginių medžioklės programą“.

Islandija paliko IWC 1992 m., bet vėl prisijungė 2002 m., šį kartą padarydama „išlygą“ dėl embargo.

 

Islandija atnaujino komercinę banginių medžioklę 2006 m. spalį, imdamasi žingsnio, kurį „įnirtingai ginčija daugelis šalių, supykusių dėl Islandijos bandymo apeiti tarptautinius reglamentus“.

Nuo 1986 m. embargo Islandijoje buvo nužudyta daugiau nei 1 700 mažųjų ruožuočių, finvalų ir seivalų banginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()