„SpaceX“ pristato naują „Starlink Premium“ paslaugą, kuri siūlo iki 500 Mbps greitį: kaina – privers išsižioti  ()

Orbitoje skrenda jau daugiau nei 1 900 „Starlink“ palydovų. Dabar „SpaceX“ žengia kitą žingsnį su nauja „Premium“ paslauga, kuri žada didesnį atsisiuntimo ir įkėlimo greitį bei siūlo didesnę anteną, kuri turėtų geriau veikti ekstremaliomis oro sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę „SpaceX“ tyliai pristatė naują ir brangesnę „Starlink“ paslaugą - „Starlink Premium“. Šį žingsnį socialiniame tinkle „Twitter“ atskleidė ne kas kitas, o „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas, ir panašu, kad naujoji paslauga pirmiausia skirta verslo klientams, kuriems reikia daugiau pralaidumo.

„Starlink Premium“ turi didesnę, didesnio našumo anteną ir žada atsisiuntimo greitį nuo 150 megabitų per sekundę iki 500 megabitų per sekundę, o delsa yra maždaug 20–40 milisekundžių. Standartinė paslauga žada nuo 50 iki 250 megabitų per sekundę atsisiuntimo greitį. „Premium“ paslauga taip pat padvigubina standartinės paslaugos įkėlimo greitį iki 20–40 megabitų per sekundę.

Dėl šių pranašumų labai padidės ir išankstinės, ir mėnesinės išlaidos. Standartinė „Starlink“ paslauga kainuoja 99 JAV dolerius per mėnesį, o techninė įranga – 499 JAV dolerius; „Premium“ paslauga pareikalaus 2500 JAV dolerių už anteną ir 500 JAV dolerių per mėnesį. Tie, kurie domisi nauja paslauga, turės sumokėti 500 JAV dolerių užstatą, kuris bus visiškai grąžinamas.

Įdomesnė „Starlink Premium“ savybė yra ta, kad jos vartotojai gaus prieigą prie prioritetinio palaikymo 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Apskritai naujoji paslauga atrodo kaip puikus būdas atokiose vietovėse esantiems žmonėms gauti prieigą prie didelės spartos plačiajuosčio ryšio, be to naujoji paslauga užtikrins geresnį interneto veikimą ekstremaliomis oro sąlygomis.

 

Tie, kurie domisi „Starlink Premium“, gali užsiregistruoti čia, o pristatymai turėtų prasidėti 2022 m. antrąjį ketvirtį. Tuo tarpu „SpaceX“ savo palydovų orbitoje skaičių padidino iki 1 900. Standartinė paslauga turi daugiau nei 145 000 vartotojų 25 šalyse, o įmonė turi teisę turėti iki 4 408 palydovų orbitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()