Nedidelę salą gynę ukrainiečiai priešinosi iki paskutinės akimirkos: Rusijos karo laivą pasiuntė „ant trijų raidžių“ (Video)  (2)

Internete pasirodė garso įrašas, kuriame užfiksuotas pokalbis tarp Juodojoje jūroje esančioje Gyvačių saloje dislokuotų Ukrainos karių ir Rusijos karinio jūrų laivyno karininko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-25 Nedidelę salą gynę ukrainiečiai priešinosi iki paskutinės akimirkos: Rusijos karo laivą pasiuntė „ant trijų raidžių“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo CNN, ketvirtadienį prie salos priartėjo Rusijos karo laivas.

Įraše rusų karininkas sako: „Tai karo laivas. Tai Rusijos karo laivas. Siūlau sudėti ginklus ir pasiduoti, kad būtų išvengta kraujo praliejimo ir bereikalingų aukų. Priešingu atveju būsite subombarduoti.“

Ukrainiečių kareivis atsako: „Rusijos karo laive, eik na***.“

Anot Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, visi Gyvačių salą gynę kariai žuvo.

„Visi sienos apsaugos pareigūnai didvyriškai žuvo, bet nepasidavė. Jiems bus suteiktas Ukrainos didvyrio vardas“, – pareiškė V. Zelenskis.

V. Zelenskis: Rusijos pajėgos taikosi į civilius gyventojus

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad įsiveržusios Rusijos pajėgos taikosi į gyvenamuosius rajonus, gyrė savo tautiečius už jų „didvyriškumą“ ir patikino, kad Kijevas daro „viską, kas įmanoma“, kad juos apsaugotų.

„Jie sako, kad civiliniai objektai nėra jų taikinys. Tačiau tai dar vienas jų melas. Iš tikrųjų jiems nėra skirtumo, kur kariauti“, – vaizdo įraše sakė V. Zelenskis.

„Ukrainiečiai demonstruoja didvyriškumą“, – sakė jis, pridurdamas, kad „visos mūsų pajėgos daro viską, kas įmanoma“, kad apsaugotų žmones.

 
 

 

Toliau savo vaizdo kreipimesi V. Zelenskis sakė: „Rusija anksčiau ar vėliau turės su mumis kalbėtis. Kalbėtis apie tai, kaip baigti kovas ir sustabdyti šią invaziją. Kuo anksčiau prasidės pokalbis, tuo mažiau nuostolių patirs pati Rusija“.

Paskui Ukrainos prezidentas perėjo į rusų kalbą ir paragino rusus protestuoti prieš Vladimiro Putino surengtą puolimą prieš Ukrainą: „Rusijos Federacijos piliečiams, kurie išeina protestuoti – mes matome jus. O tai reiškia, kad jūs mus girdite. Tai reiškia, kad jūs tikite mumis. Kovokite už mus. Kovokite prieš karą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (2)