[Karšta tema] Laiku priimtas „airBaltic“ sprendimas padėjo kompanijai išvengti vieno orlaivio įstrigimo Ukrainoje  ()

Ukraina 24 dieną, 2:45 vietos (ir Lietuvos) laiku uždarė savo oro erdvę civiliniams orlaiviams. Tai buvo laiku priimtas sprendimas, nes netrukus prasidėjo Rusijos invazija su didžiuliu raketų ir artilerijos panaudojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus Europos aviacijos saugumo agentūra EASA išplatino Konflikto zonos informaciją (Conflict Zone Information Bulletin arba CZIB) ir nurodė neskraidyti ir 100 jūrmylių aplink Ukrainą.

Tokie sprendimai ir agresyvūs Rusijos veiksmai, kaip pasakoja Simpleflying.com, Ukrainoje galėjo kuriam laikui įkalinti vieną „airBaltic“ lėktuvą, tačiau šios situacijos Latvijos oro linijoms pavyko išvengti laiku priėmus svarbų sprendimą.

Vasario 22 dieną „airBaltic“ paskelbė, kad ir toliau skraidys tarp Rygos ir Kijevo bei tarp Vilniaus ir Kijevo. Tačiau dėl blogėjančios saugumo situacijos regione „airBaltic“  atsisakė naktinių skrydžių į Ukrainos miestus. Buvo atšauktos penkios naktinės abipusės kelionės Kijevas-Ryga ir dvi Odesa-Ryga. Oro linijos skelbė, kad naktinių skrydžių atsisakoma siekiant užtikrinti įgulos ir keleivių saugumą.

Ilgą laiką buvo kalbama, kad Rusijos invazija į Ukrainą greičiausiai prasidės tamsiu paros metu. Be to, dieną nepalyginamai lengviau atskirti kylančius karinius ir civilinius lėktuvus. Tačiau dabar aiškėja, kad „airBaltic“ padėjo išsaugoti visus „Airbus A220“ nuo galimai pavojingo įstrigimo Ukrainoje.

 

Simpleflying.com teigia, kad nei vienas „airBaltic“ lėktuvas neliko įstrigęs Ukrainoje po uždaryta oro erdve. Tai yra labai svarbu ekonomine (oro linijos neprarado lėktuvo - laikinai ar visam laikui) ir įgulų saugumo prasme.

(2)
(0)
(2)

Komentarai ()