Smūgis iš Sibiro: į karo nusiaubtą Ukrainą atslenka arktinis šaltis, be šildymo bus nepakeliama  ()

Artimiausiomis dienomis į Ukrainą per Rusiją atslinks arktinio šalčio banga, kurią lydės šiaurės rytų vėjas, praneša profesionalus JAV meteorologas Scottas Duncanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficiali Ukrainos meteorologijos tarnyba negali vykdysi savo funkcijų jau keturias dienas. Todėl žinia apie artėjantį iššūkį perspėja pasaulio meteorologai.

„Stingdantis vėjas iš Rytų, kartu su arktinio šalčio mase sudarys itin atšiaurias sąlygas – tikėtina, kad juntamoji temperatūra nukris iki -20 laipsnių Celsijaus“, – praneša S. Duncanas.

Skaičiuojama, kad šalčiausia naktis bus iš trečiadienio į ketvirtadienį. Taip pat tikėtinas ir sniegas, tačiau jis nebus didelis. Vis dėlto didžiausia grėsmė – veriantis šaltis.

„Šis laikas bus tiesiog draskantis širdį. Juk tarnybos pranešė, kad 650 tūkst. gyventojų neturi elektros, o apie 130 tūkst. – be dujų (šildymo)“, – rašė S. Duncanas.

Tikėtina, kad po nesibaigiančių žmogžudiškų Rusijos armijos atakų be šildymo, elektros ir vandens yra gerokai daugiau Ukrainos gyventojų.

 

Remiantis orų progrnozių portalu weather.com, šiaurės rytinėje ir rytinėje Ukrainos dalyse savaitės viduryje oro temperatūra naktimis nukris iki -15 laipsnių šalčio. Tačiau juntamoji oro temperatūra bus gerokai žemesnė dėl stingančios vėjo iš Rytų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()