[Žinios trumpai] NASA sugrįžta į „pamirštą planetą“ – per ateinantį dešimtmetį planuojama atlikti tris pagrindines misijas į šią Žemės „sesę“ (Video)  ()

Nors pastaruoju metu daugiausiai dėmesio sulaukia Marsas, netrukus svarbių misijų sulauks ir „Žemės sesė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venera buvo vadinama „Žemės piktąja seserimi“ ir daugelis siūlė ugningąją planetą paversti naujaisiais namais, tačiau apie tai dar daug ko nežinome. Taip yra todėl, kad šiuo metu tik vienas specialus erdvėlaivis tiria Venerą, o NASA paskutinė robotinio zondo misija planetoje, vadinama Magelano misija, baigėsi 1994 m.

Tai greitai pasikeis, nes NASA ir Europos kosmoso agentūra (ESA) paskelbė apie naujas planetos tyrinėjimo misijas, rašo Space.com. Veneros specialistai šių metų Mėnulio ir planetų mokslo konferencijoje (LPSC) pavadino šias misijas „Veneros dešimtmečiu“.

NASA misijos vadinsis VERITAS ir DAVINCI, o ESA – „EnVision“. Tikimasi, kad VERITAS pradės veikti 2027 m. ir sieks suteikti tyrėjams pirmą žvilgsnį į Veneros paviršių nuo Magelano misijos pabaigos. Misija taip pat sieks rinkti duomenis apie uolienų sudėtį, geologinį aktyvumą ir planetos branduolį.

 

VERITAS taip pat gabens „Venus Emissivity Mapper“ zondą, kurį papildys labai panašus „EnVision“. Šią misiją siekiama pradėti 2030-ųjų pradžioje.

Tuo tarpu DAVINCI, kurią planuojama paleisti 2030 m., daugiausia dėmesio skirs Veneros atmosferai ir yra sudarytas iš pagrindinio erdvėlaivio ir atmosferos zondo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()