[Žinios trumpai] Po daugelio vėlavimų pagaliau prasideda NASA „Artemis“ Mėnulio misija – bandomasis SLS raketos ir „Orion“ skrydis jau rytoj (Video)  (2)

NASA pristatys pirmąją kosminio paleidimo sistemos (SLS) raketą, skirtą „Artemis“ programai – žmonių kosminių skrydžių programai, kuria siekiama sugrąžinti žmones į Mėnulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas prasidėjo buvusio prezidento Donaldo Trumpo nurodymu ir buvo pavadintas Artemidė – Apolono sesers dvynės vardu. Paskutinė įgulos tūpimo Mėnulyje misija „Apollo 17“ buvo atlikta 1972 m.

NASA „Artemis I“ misija buvo kupina vėlavimų. Tačiau dabar agentūros pareigūnai per spaudos konferenciją oficialiai atskleidė, kad integruotos „Space Launch System“ (SLS) raketos ir erdvėlaivio „Orion“ paleidimas įvyks kovo 17 d.

Per maždaug keturias–šešias savaites trunkančią misiją „Orion“ erdvėlaivis nukeliaus 450 000 km nuo Žemės, o tai prilygsta tūkstančiams kilometrų už Mėnulio.

 

Sugrįžimas į Mėnulį yra svarbus, nes jo tyrinėjimai bus technologijų ir išteklių, padėsiančių žmonijai patekti į Marsą ir už jos ribų, bandymų vieta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(4)
(6)

Komentarai (2)