[Žinios trumpai] Rusija apleidžia Tarptautinę kosminę stotį: persėja, kad 500 tonų stotis gali nukristi ant Europos  (7)

Rusija nutraukė bendradarbiavimą su Vakarų šalimis dėl Tarptautinės kosminės stoties – „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas šeštadienį pareiškė, kad ryšiai bus atkurti tik tuo atveju, jei būtų panaikintos Maskvai įvestos Vakarų sankcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas socialiniame tinkle paskelbė, kad sankcijų tikslas buvo „nužudyti Rusijos ekonomiką ir panardinti mūsų žmones į neviltį bei badą, parklupdyti mūsų šalį ant kelių“. Jis pridūrė, kad „jiems nepavyks, bet ketinimai aiškūs“.

„Todėl manau, kad normalių santykių tarp Tarptautinės kosminės stoties (TKS) ir kitų projektų partnerių atkūrimas įmanomas tik visiškai ir besąlygiškai panaikinus neteisėtai taikytas sankcijas“, – sakė M. Rogozinas.

Nepaisant įtampos, praėjusį trečiadienį (kovo 30 d.) JAV astronautas ir du Rusijos kosmonautai saugiai nusileido Kazachstane, palikę kosminę stotį rusiška „Sojuz“ kapsule.

Bendradarbiavimo pabaiga, anot Rogozino, reikš rimtą pavojų, kad stotis nekontroliuojamai pasitrauks iš savo orbitos ir gali nukristi į JAV, Europos ar kitų šalių teritoriją.

 

„Yra tikimybė, kad ši 500 tonų sverianti konstrukcija gali nukristi ant Europos, taip pat ant Indijos ir Kinijos. TKS neskraido virš Rusijos, todėl visa rizika priklauso jiems. Ar jie tam pasiruošę?", - perspėjo Roskosmoso vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(19)
(11)

Komentarai (7)