[Žinios trumpai] Orkai pateisina savo vardą: nufilmavo, kas liko iš Černobylio po rusų okupacijos (Video)  ()

Nuo vasario 24 iki kovo 31 dienos Černobylio atominę elektrinę buvo užėmusi Rusijos kariuomenė. Orkai paliko siaubingą netvarką ir išvogė remonto bei techninę įrangą. Bet, laimei, okupantams nepavyko patekti į ypač svarbias zonas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] Orkai pateisina savo vardą: nufilmavo, kas liko iš Černobylio po rusų okupacijos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigiama projekto „Ukrainos liudytojas“ medžiagoje, informuoja Censor.NET.

Rusijos okupantai Černobylio atominę elektrinę užgrobė nuo pirmosios plataus masto invazijos dienos, vasario 24 d. Nuo tada įkaitais jie laikė visus, kurie buvo elektrinėje: objektą saugančius Nacionalinės gvardijos karius ir atominės elektrinės darbuotojus. Būdami elektrinėje okupantai pradėjo kurti savo „tvarką“.

„Kai čia gyveno mūsų kariškiai, buvo tvarka ir švara. Tai, ką matote dabar, yra čia apsistojusių vadinamųjų orkų rezultatas“, – demonstruodamas sunaikintą pastatą sakė administracinio pastato darbuotojas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Okupantai net bandė įsilaužti į branduolinių atliekų saugyklą, likus kelioms dienoms iki išvykimo iš elektrinės. Anot stoties darbuotojų, branduolinių atliekų saugykla yra pati pavojingiausia vieta draudžiamojoje zonoje.

Jie bandė ten patekti, bet nepavyko.

„Mes buvome antra čia atvykusi grupė, todėl žinojome, kur einame. Nebuvo jokios baimės, buvo nerimo“, – pasakojo elektrinės darbuotoja.

 

Okupantai ne tik apiplėšė administracijos pastatą, bet ir šalia esantį viešbutį. O dalis rusų kariškių, užuot grobę turtą, turėjo neštis namo tik radiaciją, nes nuo pirmos karo dienos buvo Raudonajame miške.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()