[Žinios trumpai] Nukauto Rusijos tankisto motina pripažino - sūnus ukrainiečius žudė savo noru  ()

Į nelaisvę patekę rusų kariai dažnai kartoja pasiteisinimus, jog į Ukrainą jie buvo atsiųsti apgaule arba tiesiog neturėjo pasirinkimo, nes toks buvo įsakymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, tikėtina, kad daug rusų karių į Ukrainą atvyko ne savo noru. Tai rodo prasta motyvacija ir masiniai pasidavimai, kurių buvo nemažai. Ir į Ukrainos pusę perėjusių rusų karių taip pat yra daug. Tačiau nemanykite, kad visi buvo apgauti ar neturėjo pasirinkimo.

Kaip praneša vyriausiasis Censor.net portalo redaktorius Jurijus Butusovas, vieno Ukrainoje žuvusio tankisto mama atskleidė, kad pasirinkimas buvo ir bent jau kai kurie rusų kariai į Ukrainą patraukė savo noru.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tankistas Nikita Avrovas buvo nukautas netoli Iziumo kovo 25 dieną. Jo mama davė interviu Severreal.org ir atskleidė, kad jam buvo pateiktas pasiūlymas dalyvauti Ukrainos atakoje. To pasiūlymo jis galėjo ir nepriimti, tačiau pasirašė savanorišką sutikimą dalyvauti „specialiojoje karinėje operacijoje“, kaip invaziją į Ukrainą vadina Rusija. Mama bandė sūnų atkalbėti, sakydama, kad tuoj pasiims atostogas ir atvyks jį aplankyti. Tačiau Nikita Avrovas teigė, kad turi vykti „padėti“.

 

„Taigi, visi sulaikytų rusų teroristų teiginiai, kad jiems tiesiog buvo duotas įsakymas ir jie nieko nežinojo, yra melas. Jie galėjo atsisakyti. Ir dėl to jie šaudo į ukrainiečius, vaikus, moteris ir pagyvenusius žmones be jokio gailesčio. Tai - jų pasirinkimas“, teigia Butusovas.

(28)
(2)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: