[Žinios trumpai] Vitalijus Kimas paskelbė sąlygą, kuriai esant karas Ukrainoje greitai baigsis  ()

Žurnalistas Dmitrijus Gordonas Mykolajivo regiono administracijos vadovo Vitalijaus Kimo paklausė, kiek dar laiko tęsis karas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mykolajivas patyrė didžiulį Rusijos karinės agresijos spaudimą. Pietų Ukrainos miestas, esantis tarp Odesos ir Chersono ne kartą buvo apšaudytas, jo gatves trypė okupantų vikšrai. Suprantama, žmonės jau pavargo nuo karo ir norėtų kiek įmanoma greičiau tvarkingai palaidoti žuvusiuosius ir pradėti savo gyvenimą, savo miestą ir savo šalį statyti iš naujo. Tačiau Mykolajivo regiono vadovas Vitalijus Kimas teigia, kad greitos karo baigties galima tikėtis tik esant vienai sąlygai.

„Nesu karo analitikas, bet nematau galimybių karą užbaigti greitai, nebent Rusijoje pasikeistų valdžia“, teigia Kimas. Ir greitai to Ukraina nesitiki.

Beje, su tokia nuomone sutinka daug kas - geriausias būdas užbaigti karą greitai būtų Rusijos kariams tiesiog grįžti namo. Jei Ukraina nustos kovoti, nebebus Ukrainos. Jei Rusija nustos kariauti, nebebus karo. Tačiau pralaimėjimo ukrainiečiai neprognozuoja.

 

„Mes jau laimėjome“, teigė Kimas, paklaustas, ar Ukraina nugalės.

(44)
(0)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: