[Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai dalinasi patirtimi, kaip geriausia daužyti Rusijos tankus: „Žmonės dažnai klausia, kas geriau – NLAW ar „Javelin“. Iš patirties pasakysiu, geriausia juos naudoti poromis ir štai kodėl“  ()

„Žmonės dažnai klausia, kas geriau - NLAW ar „Javelin“. Iš patirties pasakysiu, geriausia juos naudoti poromis“, - rusiškos technikos naikinimo „receptais“ dalijosi ATGM 128-osios brigados karys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

128-osios kalnų šturmo brigados kariškiai, remdamiesi savo patirtimi, pataria prieštankines sistemas NLAW ir „Javelin“ naudoti poromis.

Apie tai feisbuke pranešė 128-oji kalnų puolimo brigada, praneša Censor.NET.

Anatolijus, 128-osios brigados prieštankinių raketų sistemos operatorius, kartu su partneriu dalijasi asmenine patirtimi:

– Paskutinėmis prieškario dienomis buvau apmokytas valdyti NLAW ir „Javelin“ raketų sistemas. Taip išėjo, kad dirbti su NLAW mokiausi keturias dienas, o „Javelin“ – tik pusantros. Treniruotes pradėjome vasario 23 d., Rusijos invazijos išvakarėse. Vasario 24-osios popietę dar šaudėme į simuliatorius, bet jau buvo paprašyta kuo skubiau išduoti dokumentus ir išsiųsti į mūsų dalinius, kadangi buvo labai karšta situacija ir brigada jautė labai didelį veiksmingų prieštankinių ginklų poreikį.

Manęs dažnai klausia, kuris ATGM geresnis – NLAW ar „Javelin“. Iš patirties pasakysiu, kad geriausia juos naudoti poromis. NLAW puikiai veikia iš arti – nuo ​​20 iki 600 metrų, todėl jis yra nepamainomas karo veiksmuose miesto teritorijoje (miestuose ir kaimuose). O „Javelin“ geriausia nuo 1 iki 2,5 kilometro, t. y. atvirame lauke.

 

Abu ATGM yra labai veiksmingi. Tinkamai nutaikyti, jie pataikys 100 procentų ir sunaikins taikinį. Nėra taip buvę, kad raketa nepramuštų šarvų. Visos šios ant rusų tankų, pėstininkų kovos mašinų ar šarvuočių suvirintos grotelės padeda tiek pat, kiek negyvėliui smilkalai.

Rusai tai jau puikiai supranta. Jie žino, kad jei mes iššausime NLAW ir „Javelin“, raketa sunaikins taikinį ir visa įgula mirs per sekundę.

NLAW ir „Javelin“ naudojame tik prieš sunkiasvores šarvuotas transporto priemones. Šaudome į sunkvežimius ir kitus lengvus taikinius iš Ukrainos priešlėktuvinių raketų sistemos „Corsair“. Beje, jie taip pat veiksmingi prieš tankus ir jau puikiai pasiteisino.

 

Neseniai mūsų mobilioji prieštankinė grupė su „Corsair“ sunaikino du Rusijos šarvuočius ir privertė BRDM (kovos žvalgybos patruliavimo mašiną) palikti kaponierių (specialus sausumos įtvirtinimas).

Raketa, paleista iš „Corsair“, rikošetu pataikė į BRDM, jis užsidegė ir paliko pastogę, po to per 10 sekundžių tiesiogine ugnimi sunaikino mūsų tanką“, – sakė brigada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: