[Žinios trumpai] „Savų nepaliekam!“ - Sumų regione rusai metė savo bendražygių kūnus ir pabėgo su pavogtais daiktais (Video)  ()

„Savų nepaliekam!“, kaip ir raidė Z, tapo savotišku Rusijos invazijos į Ukrainą šalininkų simboliu. Jis spausdinamas ant plakatų ir net įvairių produktų. Pavyzdžiui, užrašą „Savų nepaliekam!“ galima pamatyti ir ant barščių stiklainio, kurį šalia savo žuvusių tarnybos draugų kūnų paliko sprunkantys Rusijos kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sumų regiono karinės administracijos vadovas Dmitrijus Živitskis būtent tokį vaizdą ir užfiksavo. Rusų kariai metė savo žuvusių bendražygių kūnus ir pabėgo su pavogtais kibirais ir puodais. Trijų litrų barščių stiklainis su „Savų nepaliekam!“ šūkiu šiame fone atrodė kaip ironijos iliustracija enciklopedijoje.

„Savų nepaliekam!“ barščiai buvo pagaminti kovo 2 dieną. Taigi, nuo invazijos pradžios nebuvo praėjusi ir savaitė, o Rusijos agresija jau buvo išnaudojama rusiškam marketingui. Šie barščiai buvo pagaminti Briansko regione pietryčių Rusijoje (pakankamai netoli nuo Ukrainos ir Baltarusijos).

Palikti rusų karių kūnai Ukrainoje yra problema, nes su jais tenka tvarkytis patiems ukrainiečiams. Rusijai tai mažai rūpi, nes žuvusių karių artimiesiems galima pasakyti, kad jų vaikai tiesiog dingo. Šią žinią atidėjus, galima vadams nepateikti ir neįtikėtinos Rusijos nuostolių statistikos. Tuo tarpu ukrainiečiams tenka kasti masinius kapus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: