[Žinios trumpai] JAV kyla nauja paramos banga: kongresmenai reikalauja Ukrainai naikintuvų ir priešlaivinių raketų  ()

Į įstatymų leidėjų prašymą taip pat įtrauktos raketos „Javelin“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 30 kongresmenų reikalauja, kad Bideno administracija padidintų ginklų tiekimą Ukrainos Ginkluotosioms pajėgoms, įskaitant didelio nuotolio žemė-oras raketas, naikintuvus ir priešlaivines raketas.

Tai skelbiama CNN žiniose.

Į įstatymų leidėjų prašymą taip pat įtrauktos „Javelin“ raketos, kurios Ukrainoje sparčiai senka, taip pat tolimojo nuotolio bepiločiai orlaiviai, kad Ukraina galėtų „geriau nutraukti Rusijos tiekimo linijas ir atremti Rusijos apsupimą“, ypač per kautynes ​​Donbase.

„Pripažįstame, kad JAV ir sąjungininkės jau suteikė reikšmingą karinę pagalbą reaguodamos į Rusijos invaziją. Tačiau ukrainiečiai supranta, kad norint laimėti šį karą reikia nuveikti daugiau“, – rašoma pranešime.

 

Kongresmenai pažymi, kad Ukrainai trūksta naikintuvų: „Ukraina turi daugiau nei pakankamai pilotų, apmokytų skraidyti orlaiviais, jei tik jie bus pristatyti“.

Naikintuvai taip pat leistų Ukrainos pajėgoms užtikrinti tinkamesnę apsaugą tokiose srityse kaip Charkovas ir Mariupolis, kur Rusijos atakos nusinešė daug civilių aukų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(156)
(2)
(154)

Komentarai ()