[Žinios trumpai] Dar viena gera žinia - JK tieks šarvuočius Ukrainai  ()

Jungtinėje Karalystėje kuriamas planas tiekti Ukrainai pajėgius, mūšio sąlygomis išbandytus šarvuočius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad JK planuoja Ukrainai padovanoti „Mastiff“ arba „Jackal“ tipo šarvuotų mašinų. Tai - Afganistane realiomis mūšio sąlygomis išbandytos mašinos, kurios Ukrainos pėstininkams suteiktų mobilumo, papildomą apsaugą ir žvalgybos galimybes.

„Mastiff“ - tai britiškas „Cougar“ šarvuotos pėstininkų mašinos tipas. „Mastiff“ yra varomas visais 6 ratais. Jo šarvai siūlo tik ribotą apsaugą nuo didesnių ginklų, bet sulaiko 7,62 mm kulkosvaidžių ugnį, skeveldras. Tokia mašina apsaugo savo keleivius ir nuo minų sprogimų. „Mastiff“ gali būti ginkluotas 7,62 mm bei 12,7 mm kulkosvaidžiais, 40 mm granatsvaidžiu. Viduje įprastai telpa 6-8 kariai, bet įmanomos ir krovininės, medicininės evakuacijos konfigūracijos.

 

„Jackal“ - tai daug mažesnis šarvuotas visureigis, kurio paskirtis - greitos žvalgybos ir prasiveržimo operacijos. Įprastame tokiame visureigyje telpa tik 3 kariai, kurie gali dirbti su  7,62 mm bei 12,7 mm kulkosvaidžiais. Aišku, įmanomos ir kitokios ginkluotės konfigūracijos. „Jackal“ yra varomas visais keturiais ratais ir gali išvystyti 130 km/val. greitį.

 

Egzistuoja ir didesnė 6x6 „Jackal“ versija, vadinama „Coyote“. Tai - taktinės paramos visureigis, kuriame telpa žymiai daugiau karių.

Visos šios mašinos gali būti panaudojamos ir artilerijos ginklų tempimui.

Atrodo, kad sprendimai dar nėra priimti, bet tikėtina, kad britų šarvuota technika bus ruošiama siuntimui į Ukrainą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()