[Žinios trumpai] Vokietijos žvalgyba perėmė Rusijos karių žinutes, kuriose aptariamos Bučos žudynės - pasakoja, ką padarė  ()

Visi Rusijos pareigūnai kiek įmanydami neigia Rusijos karių vykdytas žudynes Bučoje. Jie ignoruoja palydovais surinktą informaciją, kuria vaizdo įrašus, kuriuose tariamai matomi judantys kūnai, mėtosi nuo „tai apgaulė“ prie „tai tikriausiai įvykdė patys ukrainiečiai“. Tačiau įrodymų daugėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-07 [Žinios trumpai] Vokietijos žvalgyba perėmė Rusijos karių žinutes, kuriose aptariamos Bučos žudynės - pasakoja, ką padarė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaičiuojama, kad vien Bučoje rusų kariai galėjo nužudyti daugiau nei 300 žmonių. Ne nukauti, o nužudyti, nes kalbame apie beginklius civilius. 50 jų buvo įvykdytos egzekucijos. Maskva tai neigia visuose dar prieinamuose lygmenyse - nuo vietinės žiniasklaidos iki Jungtinių Tautų Organizacijos. Tačiau prie palydovinių nuotraukų dabar galima prisegti ir radijo pranešimus, kuriuos surinko Vokietijos žvalgyba.

„Der Spiegel“ rašo, kad perimtuose rusų radijo pranešimuose aptariamos Bučos civilių žudynės. Tie pranešimai nebuvo paskelbti viešai, tačiau teigiama, kad juose girdimi rusų kariai, kurių žodžiai lengvai susiejami su radiniais išlaisvintoje Bučoje. Viename pranešime karys kalba apie tai, kad nušovė dviratininką. Vienas kūnas rastas su dviračiu.

 

„Der Spiegel“ rašo, kad yra ir kitų perimtų pranešimų, kuriuose kalbama apie panašius žiaurumus, tačiau jų geografinė vieta yra sunkiau nustatoma. Tikėtina, kad juose kalbama apie panašius įvykius kituose Ukrainos miestuose. Ir to negalima pamiršti - Bučos žudynės šokiruoja ir pykdo, tačiau nusėdus karo dulkėms tokių nusikaltimų tikriausiai bus daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: