[Žinios trumpai] „Bellingcat“ vyriausiasis tyrėjas: po Ukrainos Putinas su branduoliniais ginklais norės atakuoti vieną iš NATO šalių  (18)

Bulgarijos žurnalistas ir tarptautinės grupės „Bellingcat“ vyriausiasis tyrėjas Hristo Grozevas mano, kad po Ukrainos Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas norės atakuoti vieną iš Šiaurės Atlanto aljanso šalių, ypač branduoliniais ginklais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] „Bellingcat“ vyriausiasis tyrėjas: po Ukrainos Putinas su branduoliniais ginklais norės atakuoti vieną iš NATO šalių  (18)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę Grozevas išreiškė interviu Dmitrijui Gordonui, praneša Censor.NET.

Gordonas paklausė, ar Rusija, anot M. Grozevo, galėtų smogti NATO narei, pavyzdžiui, Lenkijai ar Baltijos šalims.

„Visiškai neatmetu. Žinokite, tai net ne mano nuomonė. Tiesiog klausiu žmonių, kurie dirba sistemos viduje: „Ar tai įmanoma?“ – „Taip, tai įmanoma.“ – „O kas konkrečiai? Kad jis padarys, pabandys tai padaryti“, – sakė Grozevas.

Kartu jis išreiškė abejones, ar V. Putino įsakymas paspausti branduolinį mygtuką bus įvykdytas.

„Ar mygtukas bus paspaustas?“

„Negalime to pasakyti. Tai priklauso nuo to, kokia garantuota jo ateitis atrodo jo pavaldiniams. Kodėl? Nes yra grandinė nuo jo komandos iki mygtuko paspaudimo, tikro mygtuko, o ne virtualaus, penki žmonės, penki lygiai. Jeigu kuris nors iš šių lygių manys, kad Putino ateitis nėra garantuota, jis nespaus, neperduos nurodymų“, – aiškino tyrėjas.

„Kiekvienas pareigūnas, vykdantis tokį įsakymą, turi jausti, kad jį kažkas išgelbės nuo tarptautinio tribunolo, nuo ekstradicijos Hagai ir naujo Niurnbergo proceso“, – tęsė Grozevas.

 

„Ir jei nėra garantijų, kad Putinas po metų bus savo vietoje, [kyla klausimas]: „Kodėl turėčiau rizikuoti? Geriau būsiu didvyris, metus praleisiu kalėjime, bet tada visas pasaulis kalbės mano garbei“, – sakė „Bellingcat“ atstovas.

Grozevas reziumavo: jis mano, kad Putinas nori panaudoti branduolinį ginklą, „tačiau nėra tikras, kad kas nors įvykdys [komandą]“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(6)
(19)

Komentarai (18)