[Žinios trumpai] Naujausios žinios iš Mariupolio kelia siaubą visoje Europoje: okupantai elgiasi nesuvokiamai - „tai naujasis Aušvicas“  ()

Išsigandusios Ukrainos moterys kirposi plaukus, beviltiškai siekdamos išvengti rusų kareivių prievartavimo, vakar pranešė pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-07 [Žinios trumpai] Naujausios žinios iš Mariupolio kelia siaubą visoje Europoje: okupantai elgiasi nesuvokiamai - „tai naujasis Aušvicas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ivankovo ​​miesto, esančio Kijevo srityje, mero pavaduotoja Maryna Beschastna apsipylė ašaromis, apibūdindama mieste įvykdytus rusų karių žiaurumus.

Ji pasakojo: „Viename kaime buvo atvejis, kai dvi seserys buvo išprievartautos... 15 ir 16 metų mergaitės... vaikai. Moterys iš rūsių buvo ištrauktos už plaukų, kad okupantai galėtų jas skriausti.“

„Merginos pradėjo trumpai kirptis plaukus, kad būtų mažiau patrauklios rusų kariams.“

Mariupolio meras Vadymas Boičenka apkaltino Kremliaus žudikus pavertus miestą „mirties stovykla“, kurioje tūkstančiai civilių vis dar įstrigę rūsiuose ir gyvena be maisto, medicinos priemonių ar geriamojo vandens.

Mariupolio miesto taryba pranešė, kad Kremliaus kariai naudoja mobiliuosius krematoriumus, kad degintų nužudytų civilių kūnus ir sunaikintų karo nusikaltimų įrodymus apgultame uostamiestyje.

„Telegram“ paskelbtame pranešime sakoma: „Aukščiausioji Rusijos vadovybė įsakė sunaikinti visus jos kariuomenės Mariupolyje įvykdytų nusikaltimų įrodymus“.

„Jie renka ir degina per Rusijos invaziją nužudytų Mariupolio gyventojų kūnus. Be to, visi galimi okupantų žiaurumo liudininkai yra nustatomi per filtravimo stovyklas ir naikinami. Deja, ši klaiki analogija vis labiau pasitvirtina. Tai nebėra Čečėnija ar Alepas. Tai naujasis Aušvicas.“

 

Mariupolio meras Boičenka sakė: „Tokio masto Mariupolio tragedijos pasaulis nematė nuo nacių koncentracijos stovyklų laikų. Rašistai visą mūsų miestą pavertė mirties stovykla“.

Išsekę ir traumuoti likę gyvi žmonės, kuriems vakar pavyko pabėgti vilkstinėje iš Juodosios jūros uosto į Zaporožę sakė, kad „visose gatvėse“ yra kūnų, o žmonės laidojami sekliuose kapuose.

Po to, kai 1000 žmonių pabėgo, Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas pareiškė, kad gelbėtojų komandoms palengvėjo padėjus jiems „palikti pragarą“.

 

Mama ir dukra Tatjana ir Julija savo transporto priemone atvyko į gana saugią vietą prieš pat konvojui išvykstant iš Mariupolio. Jos sakė, kad mieste išgyveno gerdamos nešvarų vandenį iš šulinio.

„Yra badaujančių žmonių“, – sakė Julija. – Žmonės patiria psichikos sutrikimus.“

„Gatvėse laidojami žmonės. Negilūs kapai, geriausiu atveju pusės metro gylio, visose gatvėse yra lavonų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: