[Žinios trumpai] Okupantų nelaisvėje pabuvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanoris rusas pasakojo, kodėl Rusijos kariai žudo civilius ir kas darėsi aplink jį  ()

Artiomas Širobokovas prisimena, kad buvo vedamas gatve, nukrauta ukrainiečių kūnais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariškiai užgrobtose Kijevo srities gyvenvietėse civilius šaudė „dėl pramogos“. Tuo pačiu metu įsibrovėliai visiškai naikino komunikacijas okupuotose teritorijose.

Tai BBC interviu pasakojo rusų savanoris Artiomas Širobokovas, 2014–2016 m. kovojęs Azovo pulke Donbase.

Jis pasakojo, kad mūšiuose Vorzelio mieste jo grupė prarado ryšį su vadu, todėl teko palaidoti ginklus ir persirengti civiliais drabužiais, tačiau jie vis tiek buvo sugauti Jablonskajos gatvėje Bučoje. Okupantai juos nuvedė į kalinių centrą gatve, „nukrauta kūnais“. Palei tą gatvę, kuri dabar rodoma nuotraukose. Rusijos Federacijos kariuomenė selektyviai nagrinėjo kalinius, ypač tuos, kurie turi tatuiruotes.

Anot jo, kovo 4 dieną rusai jo akivaizdoje nušovė pagyvenusį vyrą.

„Prieš tai mūsų grupės seneliui buvo peršauta į koją, dėl to pakeliui į centrą niekas net nebandė pasprukti. Jau pačiame centre kažkas pradėjo šaudyti į mūsų grupę, kilo sąmyšis, visi pradėjo bėgti kur kas gali, pro privačių namų kiemus pirmiausia bėgo į Bučą, o paskui per vartus ir tvoras ir laukais sugebėjo apeiti prie Irpino susikaupusią Rusijos kariuomenę, kad sugrįžtų į Kijevą“, – prisimena Širobokovas.

 

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad rusai trukdė ryšius, todėl gyvenvietės, kuriose nebuvo mobiliojo ryšio ir interneto, skiriasi nuo Chersono ir Melitopolio, kur žmonės skubėjo prie tankų.

„Civiliai šaudomi. Tiesiog savo malonumui. Savo malonumui. Nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties. Gatvė, kuria mane ginklu nuvedė į „kalinių bazę“, nusėta senelių lavonais. Jie lankėsi pas kaimynus, ėjo vandens, liko be maisto... Jie guli kas 10 metrų“, – prisiminė kariškis.

Kartu jis atkreipė dėmesį į tai, kad Kijevo srities gyventojai „visiškai nekenčia rusų“, o rusiška tarmė „keldavo laukinį žmonių pyktį, kai kalbėjausi su jais“.

 

„Kadangi rusai jiems dabar surengė 2022 m. genocidą, nebuvo nė vieno žmogaus, kuris nevadintų rusų niekšais. Noriu, kad karas baigtųsi, kad Ukrainos vaikus nustotų žudyti, kad nemestų aviacinių bombų ant taikaus miesto. Tuo tarpu patys rusai nori karo pabaigos, kad galėtų suvalgyti didelį hamburgerį ir nusipirkti naktinį staliuką „Ikea“. Mes skirtingi. Aš nežinau, kuo viskas turėtų baigtis, kad nustočiau jūsų nekęsti“, – į buvusius tautiečius kreipėsi rusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(107)
(2)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: