[Žinios trumpai] JT nubalsavus už Rusijos narystės sustabdymą Žmogaus teisių taryboje - sureagavo ir pati Rusija  ()

Veiksmų buvo imtasi dėl pranešimų apie „šiurkščius ir sistemingus žmogaus teisių pažeidimus“ Rusijos karių įvykdytus kare Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] JT nubalsavus už Rusijos narystės sustabdymą Žmogaus teisių taryboje - sureagavo ir pati Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JT Generalinė Asamblėja ketvirtadienį Niujorke sustabdė Rusijos narystę Ženevoje įsikūrusios Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje, todėl Maskva „pasitraukė“ iš šios institucijos.

Po balsavimo Rusijos ambasadoriaus Jungtinėse Tautose pavaduotojas Genadijus Kuzminas pavadino šį sprendimą „neteisėtu ir politiškai motyvuotu“ ir pareiškė, kad Rusija apskritai pasitrauks iš Žmogaus teisių tarybos.

„Rusijos Federacija priėmė sprendimą dėl savo narystės Žmogaus teisių taryboje nutraukimo arba sustabdymo nepasibaigus jos kadencijai šių metų balandžio 7 d.“, – sakė Kuzminas.

Po to, kalbėdamas su žurnalistais, Ukrainos ambasadorius JT Sergijus Kyslica pakomentavo „jūs nepateikiate atsistatydinimo po to, kai esate atleistas“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6246

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Balsuojant, už balsavo 93, prieš balsavo 24 šalys, o 58 susilaikė.

 

193 narių Generalinėje Asamblėjoje prireikė dviejų trečdalių balsavimo narių daugumos, kad Rusija būtų pašalinta iš 47 narių Žmogaus teisių tarybos. Susilaikymai šiame balsavime neįskaitomi.

Rezoliucijoje, kurią JT Generalinė Asamblėja priėmė ketvirtadienį, išreiškiamas „didelis susirūpinimas dėl tebesitęsiančios žmogaus teisių ir humanitarinės krizės Ukrainoje“, ypač dėl pranešimų apie Rusijos vykdomus teisių pažeidimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: