[Žinios trumpai] Ukraina paaiškino, kas negerai su kai kuriais ginklais iš NATO šalių: su šituo reikia baigti, mums jau reikia normalių ginklų  (2)

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas teigia, kad jo šaliai labiausiai reikia tų ginklų, kuriuos naudoja NATO pajėgos, o ne senų sovietinių liekanų iš Rytinių NATO bloko šalių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] Ukraina paaiškino, kas negerai su kai kuriais ginklais iš NATO šalių: su šituo reikia baigti, mums jau reikia normalių ginklų  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes norime išlaisvinti priešo okupuotas teritorijas kaip įmanoma greičiau. Juk visas pasaulis jau matė žiaurumus, Rusijos kariuomenės įvykdytus Bučoje ir kituose Kyjivo priemiesčiuose. Mums reikia gelbėti savo žmones nuo genocido“, teigė Reznikovas.

Ministras išvardino, ko dabar labiausiai reikia Ukrainos pajėgoms - „Pirma, mums reikia oro gynybos sistemų ir lėktuvų, kad galėtume apsaugoti savo piliečius nuo raketų ir karinės aviacijos smūgių. Antra, mums rane tolimojo nuotolio ginklų. Kalbame apie tolimojo nuotolio artilerines raketas, salvinės ugnies sistemas ir sunkiąją artileriją. Tai leis išlaikyti atstumą iki priešo, neleisti jam priartėti prie mūsų miestų“.

Reznikovas taip pat pakartojo, kad Ukrainai reikia tankų ir kitų šarvuotų mašinų, kad galėtų prasiveržti pro okupantų gynybos linijas ir išvaduoti okupuotas teritorijas. Reznikovas taip pat prašė priešlaivinių raketų, kad galėtų nutraukti Juodosios jūros uostų blokadą. Tai yra labai svarbu ne tik Ukrainai, bet ir pasauliui, nes Ukraina yra viena iš svarbiausių žemės ūkio produkcijos (tai yra, maisto) tiekėjų regione ir pasaulyje. Galiausiai, Reznikovas teigė, kad Ukrainai reikia dronų - ir žvalgybinių, ir kovinių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6246

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Krepšelis nemažas, bet ir šalių, kurios yra pasiruošusios padėti Ukrainai, yra nemažai. Australija bei Jungtinė Karalystė ruošia šarvuotų visureigių siuntas, o Čekija jau siunčia ir tankus. Paramos tikimasi ir iš Ukrainos kaimynių, bet daug jų ketina siųsti senesnę sovietinę techniką - Ukrainai tinka ne viskas.

 

„Tai logiška, nes šiuos ginklus galime naudoti iš karto, mes žinome, kaip juos naudoti“, apie sovietinės ginkluotės siuntimą kalbėjo Reznikovas. Ukraina turi patirties naudojant sovietinę ginkluotę, todėl šie ginklai gali būti iš karto siunčiami į mūšio lauką ir labai greitai sustiprina gynybą. Be to, rytinės NATO narės daug nepraranda, nes tuos ginklus vis tiek ruošėsi keisti naujais. Tačiau Reznikovas pridūrė - „Mums nereikia daug sovietinių ginklų. Jie dažnai yra prastos būklės, nes buvo pagaminti prieš 30-40 metų. Jiems nepakanka amunicijos. Šiomis sąlygomis sovietiniai ginklai Ukrainą sustiprins tik trumpam.“

Ministras teigia, kad Ukrainai kuo greičiau reikia tokių ginklų, kuriuos iš tikrųjų naudoja NATO šalys. „Mes jau įrodėme, kad galime naudoti vakarietiškas sistemas labai efektyviai. Priešo nuostoliai yra geras to įrodymas. Mes raginame jus siųsti tokius ginklus kiek įmanoma greičiau“.

 

Ukrainos kariai naujomis sistemomis mokomi naudotis už Ukrainos ribų. Aišku, tokių mokymų detalės nėra skelbiamos. Priešlaivinius ginklus ketina siųsti Jungtinė Karalystė, nors yra manančių, kad tai peržengtų tam tikras ribas.

(69)
(1)
(68)

Komentarai (2)