Žvilgsnis į „Neptūną“, kosminį balioną, kuris nuskraidins turistus į išorinę Žemės atmosferą: atsivers nuostabūs vaizdai ir bilietai graibstomi (Foto, Video)  ()

Kosmoso gerbėjai, savo kelionės erdvėlaiviu „Neptūnu“ viršūnėje, gali pamatyti 360 laipsnių Žemės vaizdą jaukiame aukšto slėgio poilsio kambaryje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-24 Žvilgsnis į „Neptūną“, kosminį balioną, kuris nuskraidins turistus į išorinę Žemės atmosferą: atsivers nuostabūs vaizdai ir bilietai graibstomi (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Space Perspective“, save apibūdinanti kaip „Žemėje pirmaujanti prabangių skrydžių į kosmosą patirtį suteikianti bendrovė“, neseniai pristatė savo erdvėlaivį „Neptune“ – futuristinį kosminį balioną, kuris nukels svečius į šešių valandų kelionę pirmyn ir atgal į kosmoso kraštą ir atgal.

„Neptūno pakilimo viršūnė viršija 99% Žemės atmosferos erdvės pakraštyje“, – nurodė bendrovė.

Pasak jos tinklalapio, kosmoso gerbėjai savo kelionės viršūnėje gali pamatyti 360 laipsnių Žemės vaizdą jaukiame aukšto slėgio poilsio kambaryje. Erdvėlaivio interjeras apibūdinamas kaip modernus, o bendrovė šiuo metu rengia virtualias ekskursijas po vidų ir vaizdą, kurį pamatys svečiai kelionės metu.

Erdvėlaivis „Neptune“ yra „vienintelis pasaulyje neutralus anglies dvideginio erdvėlaivis“, kaip teigia bendrovė. Poilsio kambarys pastatytas naudojant tvarias medžiagas, įskaitant rankų darbo barą, naudojant patentuotas medžiagas.

„Space Perspective“ atskleidė savo kajučių iliustracijas ir taip pat pareiškė, kad nuo 2024 m. pabaigos tikisi pradėti paleidimą iš Kenedžio kosminio centro Floridoje (JAV). Pasak jos svetainės, 125 000 $ kaina už vieną vietą leis kosmoso gerbėjams mėgautis šešių valandų kelionė iš Žemės atmosferos, kur erdvėlaivio „Neptūnas“ 360 laipsnių panoraminiai langai suteiks jiems vaizdą į Žemę ir žvaigždes iš visų pusių.

 

 

Prabangiame poilsio salone yra kėdžių, stalų, sofų ir kokteilių meniu. Taip pat yra vonios kambarys su stoglangiu. Erdvėlaivyje taip pat yra teleskopas, interaktyvūs ekranai ir Wi-Fi ryšys.

„Space Perspective“ paaiškino, kad balionas pasiekia 48 km aukštį, daug žemesnį nei „Virgin Galactic“, kuris pasiekia šiek tiek daugiau nei 80 km, arba „Blue Origin“, kuris pasiekia 100 km aukštį.

Tačiau puiki žinia ta, kad norint keliauti erdvėlaiviu „Neptūnas“ nereikia specialaus mokymo. Pirmaisiais metais bendrovė planuoja atlikti 25 skrydžius. Iki šiol parduota 600 bilietų. Šiuo metu „Space Perspective“ priima rezervacijas 2025 m. ir vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()