[Žinios trumpai] Nuomonė pasikeitė kardinaliai: dauguma švedų nori, kad jų šalis prisijungtų prie NATO  (3)

Karas Ukrainoje paskatino švedus persvarstyti savo poziciją dėl šalies stojimo į NATO. Apklausos rodo reikšmingus pokyčius vos per vieną savaitę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-25 [Žinios trumpai] Nuomonė pasikeitė kardinaliai: dauguma švedų nori, kad jų šalis prisijungtų prie NATO  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbta apklausa atskleidžia, kad dauguma švedų nori, kad jų šalis prisijungtų prie NATO. Šiai galimybei augant, valdančioji partija ruošiasi diskusijoms dėl galimo politikos kurso pakeitimo, rašo „Digi24“.

Remiantis Novus instituto atlikta apklausa, 51 % švedų pasisako už stojimą į NATO, o prieš savaitę tokios nuomonės buvo tik 45 %.

Naujausios kitų institutų apklausos taip pat parodė, kad dauguma švedų nori, kad jų šalis prisijungtų prie karinio aljanso – visuomenės nuomonės pasikeitimą sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą.

Tačiau dabar visuomenės nuomonei įtakos turi ir Suomijoje vykstančios diskusijos dėl narystės NATO. Suomijos vyriausybė praėjusią savaitę įteikė raštą, kuriame pabrėžė, kad tik narystė NATO gali užtikrinti kolektyvinę gynybą pagal 5 straipsnį.

Rusija tiek viešai, tiek dvišaliais diplomatiniais kanalais perspėjo Švediją ir Suomiją apie pasekmes įstojant į NATO, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zaharova sakė Rusijos televizijai „Russia-24“.  

 

„Jie žino (Švedija ir Suomija), jie buvo informuoti apie viską, prie ko tai prives“, – BBC sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zaharova.  

„Visus įspėjimus paskelbėme tiek viešai, tiek dvišaliais kanalais“, – Rusijos televizijai „Russia-24“ sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zaharova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai (3)