[Žinios trumpai] Sensacingas NASA atradimas – nustatė vieno iš Marso mėnulių mirties spiralę: jis pasmerktas ir trenksis į planetą (Video)  ()

Ar kada nors matėte, kad mėnulis, pasmerktas trenktis į Marso paviršių ir sudegti, sukuria Saulės užtemimą? Dabar turite tokią galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA marsaeigis „Perseverance“ šią savaitę užfiksavo ir paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matomas vienas iš dviejų Marso palydovų, bulvės formos, Fobas, kertantis Saulės paviršių.

Pranešime spaudai kosmoso agentūra teigė, kad klipas padės mokslininkams geriau suprasti Marso mėnulio orbitą ir tai, kaip jo gravitacija traukia jį link Marso paviršiaus.

„Mokslininkai jau žino, kad Fobas yra pasmerktas“, – teigiama NASA pranešime. „Jis artėja prie Marso paviršiaus ir jam lemta atsitrenkti į planetą po dešimčių milijonų metų. Tačiau užtemimų stebėjimai iš Marso paviršiaus per pastaruosius du dešimtmečius taip pat leido mokslininkams patobulinti savo supratimą apie Fobo lėtos mirties spiralę.

Geros naujienos yra tai, kad neišvengiama Fobo mirtis artimiausiu metu neturėtų įvykti, o tai reiškia, kad NASA planai išlaipinti žmones Marso paviršiuje vis dar svarstomi. NASA pranešime teigiama, kad „Perseverance“ šiuo metu studijuoja astrobiologiją ir ieško gyvybės ženklų Raudonojoje planetoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()