[Žinios trumpai] Uždniestrėje situacija darosi labai pavojinga: rusų karininkai ruošiasi skubiai evakuoti savo šeimas  ()

Padėtis Moldovos Respublikos Uždniestrės regione tebėra sudėtinga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-04 [Žinios trumpai] Uždniestrėje situacija darosi labai pavojinga: rusų karininkai ruošiasi skubiai evakuoti savo šeimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai rašoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo puslapyje „Facebook“.

„Rusijos karių operatyvinės grupės padaliniai ir toliau yra visiškoje kovinėje parengtyje. Moldovos Respublikos Uždniestrės regiono ginkluotosios formuotės tarnauja sustiprintu režimu. Šiuo metu ruošiamasi evakuoti Rusijos karių operatyvinės grupės karininkų šeimas“, – sakoma įraše.

Kaip pranešė UNIAN, balandžio 25 ir 26 d. nugriaudėjo sprogimai „PMR valstybės saugumo ministerijos“ pastate Tiraspolyje, kariniame dalinyje Zabory kaime, taip pat buvo susprogdintas „Majak“ radijo ir televizijos centro bokštas.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas šiuos sprogimus pavadino Rusijos specialiųjų tarnybų organizuota provokacija. Ukrainos žvalgyba taip pat pranešė, kad Rusijos kariai ketina pradėti raketų ataką Uždniestrėje ir ruošia provokacijas šiame regione gegužės 9 dienai.

Anksčiau Rusijos Federacija pareiškė, kad per antrąjį „specialiosios operacijos“ Ukrainoje etapą Rusijos kariuomenė planuoja perimti visišką Donbaso kontrolę, kuri leis sukurti sausumos koridorių į Krymą ir kontroliuoti pietinę  Ukrainos dalį, kuri „Rusijos ginkluotosioms pajėgoms suteiks dar vieną išėjimą į Uždniestrę, nes ten yra rusakalbių gyventojų priespaudos faktų“.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo teigimu, Moldovos Uždniestrės regiono teritorijoje dislokuoti Rusijos kariai dabar yra kovinėje parengtyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()