[Žinios trumpai] Svarbiausias Putino sąjungininkas taip pat slapta kenčia nuo rimtos ligos – atsisakė operuotis, pasikliauna liaudies medicina  ()

Pastaruoju metu kilo rimti gandai dėl Putino sveikatos būklės. Tačiau jis ne vienintelis diktatorius slepiantis rimtą ligą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kenčia nuo „smegenų aneurizmos“ ir turėjo būti paguldytas į ligoninę 2021 m. pabaigoje, pranešė žiniasklaida.

Galvos smegenų aneurizma – tai nenormalus smegenų kraujagyslės dalies išsiplėtimas. Susilpnėjus ar susisluoksniavus kraujagyslės sienelei, ji išsipučia lyg maišelis ar balionas. Pavojingiausia, kad ta vieta bet kada gali plyšti ir kraujas užlieti smegenis. Plyšus aneurizmai, pasekmės neretai būna sunkios, kartais mirtinos.

Galvos aneurizma gali būti paveldėta arba įgyta. Jei liga įgimta, tuomet aneurizmą gali turėti 2-3 giminaičiai, didesnė ir jos plyšimo tikimybė. Aneurizmos taip pat gali būti sukeltos infekcijų, traumų ar ligų, kurios silpnina kraujagyslės sienelę. Manoma, kad tam didelę įtaką turi intensyvus rūkymas bei alkoholio vartojimas, padidėjęs arterinis kraujo spaudimas ar aterosklerozė.

Išsiaiškinta, kad jam labiau patiko gydytis tradiciniais kinų vaistais, o ne operuotis – chirurginė procedūra suminkština kraujagysles ir sumažina aneurizmą.

Pastaruoju metu buvo spėliojama apie Xi sveikatos būklę, nes jis vengė susitikti su užsienio lyderiais nuo COVID-19 protrūkio iki Pekino žiemos olimpinių žaidynių.

 

Anksčiau 2019 m. kovo mėn., Xi vizito Italijoje metu, jo eisena buvo neįprasta su pastebimu šlubavimu, o vėliau ir Prancūzijoje per tą patį turą jis buvo pastebėtas bandantis sėstis su išorine pagalba.

Panašiai per kreipimąsi į visuomenę Šendžene 2020 m. spalio mėn. jo vėlavimas pasirodyti, lėta kalba ir kosulys vėl paskatino spėlioti apie jo blogą sveikatą.

Šie pranešimai pasirodė tuo metu, kai Kinijos ekonomika patiria didelę įtampą dėl naftos ir dujų kainų kilimo ir tiekimo grandinės sutrikimų, kuriuos sukėlė Ukrainos konfliktas, ir griežto nulinės COVID politikos įgyvendinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()