[Žinios trumpai] Išskirtinis video: kaip potvynis nuneša namą į vandenyną (Video)  ()

JAV Šiaurės Karolinos pakrantėje subyrėjo du paplūdimio namai, kuriuos užgriuvo stiprios Atlanto vandenyno bangos ir potvyniai, pranešė JAV Nacionalinio parko tarnybos pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du namai buvo Outer Banks pakrantėje Rodantėje, ir, anot  „USA Today News“, niekas nebuvo sužeistas. Pasak vietoje esančio fotografo Dono Bowerso, sugriuvus pirmajam namui vandenyne, praėjus vos keturioms minutėms, sugriuvo antrasis namas, kurio vėliau buvo galima stebėti tik nepažeistą viršutinį aukštą. Į tokį namą bangos trenkia jau trečią kartą. Vasario mėnesį Rodantėje panašiai subyrėjo kitas namas.

Nacionalinio parko tarnyba kovą paskelbė, kad rajone pastebėjo dar devynis namus, kurie dėl daugiau nei dešimtmetį trukusios erozijos buvo ant griūties ribos.

 

„Deja, artimiausiu metu kiti namai paplūdimyje gali sugriūti“, – sakė Šiaurės Karolinos nacionalinių parkų atstovas Davidas Hallacas.

„Sugriuvus pirmajam namui susisiekiau su namų, esančių palei Rodantės paplūdimį, savininkais ir patariau jiems imtis priemonių, kad būtų išvengta griūties ir poveikio Hateraso kyšulio nacionalinio parko pakrantei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()