[Žinios trumpai] Putinas tapo atstumtuoju: pateko į „specialų“ klubą, kur iki šiol buvo tik 3 žmonės  ()

JAV reikalų patikėtinė pridūrė, kad nenustebtų, jei Rusijos karą prieš Ukrainą pasaulis pripažintų Ukrainos žmonių genocidu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV laikinoji reikalų patikėtinė Christine Quinn pabrėžė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra „vienoje lygoje“ su Šiaurės Korėjos, Sirijos ir Irano lyderiais – visų laikų blogiausių autokratų kategorijoje.

„Prezidentas Putinas pasaulinėje arenoje pavertė save tremtiniu. Dabar jis yra „vienoje lygoje“ su Šiaurės Korėjos, Sirijos ir Irano lyderiais. Jis patenka į visų laikų blogiausių autokratų kategoriją“, - sakė Quinn.

Ji pridūrė, kad sunku įsivaizduoti, kad Putinui pavyks susigrąžinti savo reputaciją, nes dabar pasaulis pamatė, kas jis toks.

JAV reikalų patikėtinė taip pat pabrėžė, kad dar per anksti daryti išvadas dėl teisminio proceso, tačiau nenustebtų, jei pasaulis Rusijos karą prieš Ukrainą pripažins Ukrainos žmonių genocidu.

„Norint ką nors pavadinti genocidu, yra teisinė procedūra, yra teismai, kurie tai nagrinėja. Tačiau prezidentas Bidenas jau pasakė, tai labai panašu į genocidą. Nenorime daryti išvadų prieš teisminį procesą, bet nenustebsime, jei tai bus pripažintas genocidu“, – sakė Quinn.

 

Balandžio 14 dieną Ukrainos Aukščiausioji Rada pripažino Rusijos veiksmus Ukrainoje Ukrainos žmonių genocidu ir paragino tarptautinę bendruomenę daryti tą patį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()