[Žinios trumpai] „Prasideda neapykanta“: net Ukrainos išdavikai nebenori Rusijos, galvoja kur bėgti  ()

Su Rusija kolaboruojantys Ukrainos piliečiai tikriausiai jau pradeda galvoti, kad suklydo. Tai girdėti perimtame telefoniniame pokalbyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos paskirti laikinai okupuoto Chersono regiono lyderiai yra tikri Ukrainos išdavikai. Anksčiau jie dirbo apsaugos darbuotojais ir padavėjomis, o dabar apsimeta, kad vadovauja regionui, apie kurio integraciją Rusija galvoja atvirai. Ukrainos saugumo tarnyba perėmė keletą įdomių pokalbių, kuriuose - nerimo natos ir neprofesionalumas.

„Problemos su degalais neišspręstos - š%$na. Problemos su vaistai neišspręstos - š%$na. Su pensija ir atlyginimais neišspręstos - š%$na. Žmonės miršta be vaistų. Jie po truputį pradeda nekęsti rusų“, vienam iš savo kolegų kalbėjo Rusijos statytinis. Jo pašnekovas atsako - „...jau septinta diena nėra humanitarinės pagalbos.“

Kartu pokalbio dalyviai prieina išvadą, kad jei niekas nesikeis, teks bėgti. „Karinka ir aš kartu vyksim į Krymą visai vasarai. Kažkur ji dirbo padavėja, kažkur aš gal barmenu, padavėju ar apsaugos darbuotoju...“

Likti Chersone Ukrainos išdavikai bijo dėl kelių priežasčių. Visų pirma, dėl augančios tikimybės, kad čia kils stiprus visuotinis pasipriešinimas. Rusija akivaizdžiai siekia pasiglemžti šį regioną - keičia kelio ženklus, įveda rublį, kalba apie nepriklausomybės referendumą arba tiesioginę integraciją į Rusijos Federaciją. Jei tai ir materialiniai trūkumai sukels pasipriešinimą, kolaborantams bus sunku. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandys jėga atgauti Chersoną, išdavikams bus visiškai riesta. Taigi, tenka bėgti kita kryptimi - į Krymą.

 

Bet Ukrainos saugumo tarnybos pažada - kolaborantai bus nubausti, nesvarbu, ar juos teks pagauti Chersone, ar Kryme. Ukraina ketina išlaisvinti visą savo teritoriją.

(149)
(3)
(146)

Komentarai ()

Susijusios žymos: