[Žinios trumpai] Okupantas savo tėvui pasakojo, apie specialiai iš Rusijos į Ukrainą atsiųstus baudėjus ir ką jie jau daro  ()

Perimtame telefoniniame pokalbyje rusų karys savo tėvui pasakoja apie žiaurumus, kurie organizuojami pulti atsisakiusiems okupantams. Į Ukrainą atvyko ir garsusis „baudėjas“ generolas Muradovas, savo reputaciją užsidirbęs Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomai nuo to, ar rusams pavyka plėsti kontroliuojamas teritorijas, ar tenka trauktis, jie nenori mirti. Nors Kremlius vengia komentuoti Ukrainoje patiriamus nuostolius, čia tarnaujantiems okupantams jie yra akivaizdūs. Be to, jie žino apie ukrainiečiams tiekiamą modernią ginkluotę, todėl tiesiog nenori pulti Ukrainos gynėjų. Tai sukuria pavojingą situaciją rusams - nemotyvuoti kariai gali visiškai atsisakyti vykdyti puolimo operacijas arba pradėti maištauti. Todėl, kaip girdėsite perimtame rusų kario ir jo tėvo pokalbyje, į Ukrainą atsiųsti „baudėjai“.

„Na, Muradovas atvyko rengti parodomųjų teismų. Nes niekas nebenorėjo eiti pirmyn. Vadai nebenorėjo vesti savo vaikinų į mirtį. Vaikinai nebuvo pasiruošę, tai viskas... “, savo tėvui pasakojo okupantas. Jis teigė, kad kuopų vadai buvo išrengti ir surištomis rankomis PAZ autobusais išvežti. Tokia parodomoji akcija turėtų įbauginti karius pulti.

Tačiau rusų karys teigė, kad tokie parodomieji teismai neveikia - kariai vis tiek atsisako pulti. Karys savo tėvui pasakojo, kad pats laukia siuntimo atostogauti. „Kadangi Rusijos Federacija negali oficialiai pripažinti, kad tiek daug karių atsisako kariauti Ukrainoje, jų pasitraukimas iš karo vadinamas „atostogomis“, teigiama Ukrainos saugumo tarnybos pranešime.

 

Generolas leitenantas Rustamas Muradovas yra Rusijos Pietinio karinio rajono vado pavaduotojas. 2017 metais jis buvo paskirtas kariniu patikėtiniu Sirijoje, kur pagarsėjo savo žiaurumu prieš rusų karius. Tais pačiais metais jis buvo paskelbtas Rusijos didvyriu. Nuo vasario jam taikomos ES sankcijos už įsitraukimą į Rusijos operacijas Ukrainoje.

(42)
(6)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: