[Žinios trumpai] Kaip atrodys rusų žlugimas Ukrainoje? Tai nebus paprastas pralaimėjimas  (1)

Ukraina save drąsina kartodama „mes nugalėsime“. Ir iš tikrųjų atrodo, kad gaudama tokį tarptautinės bendruomenės palaikymą Ukraina gali įveikti didžiulius nuostolius patiriančią Rusijos kariuomenę. Bet kaip atrodys rusų pralaimėjimas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV institutas „Study of War“ teigia, kad Rusijos pajėgų griūtis Ukrainoje gali ir neatrodyti įprastai - gali būti, kad nebus masinio pasidavimo ar tiesioginio sutriuškinimo. Institutas kalba apie kitą variantą, primenantį Prancūzijos padėtį 1917-ųjų balandžio-birželio mėnesiais.

Tuomet Pirmajame pasauliniame kare kovoję prancūzų kariai atsisakė pulti, nes nebeturėjo motyvacijos ir sveikatos. Jei taip nutiks Rusijai Ukrainoje, ukrainiečiai patys galės rinktis mūšių vietas, o rusai tiesiog trauksis, nepaklusdami įsakymams. „Study of War“ teigia, kad Rusijos karinių pajėgų žlugimas Ukrainoje gali baigtis ne mirtimi ar pasidavimu, o masiniu dezertyravimu, maištu, karių ar karininkų egzekucijomis.

„Toks žlugimas paverstų tolesnį puolimą Ukrainoje neįmanomu ir priverstų rusus netvarkingai trauktis nuo fronto linijų, ką jau matėme po rusų sumušimo Kyjivo mūšyje“, teigia „Study of War“ ekspertai.

 

 

Toks žlugimo taškas Rusijos pajėgose Ukrainoje gali būti pasiektas netikėtai. Rusų pajėgos nebūtų visiškai sunaikintos ar išstumtos iš Ukrainos, kai tai įvyktų.

„Rusijos kariuomenė tiesiog prarastų gebėjimą veikti kaip darnios pajėgos. Jei tai įvyks, Putinui tektų susitaikyti su žymiai kuklesniais pasiekimais nei dabar jo deklaruojami tikslai“, teigiama „Study of War“ pranešime.

(65)
(3)
(62)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: