[Žinios trumpai] Ukraina labai greit žada didelę staigmeną: „artimiausiu metu rusai bus šokiruoti dėl puolimo vietos, kurią surengs ginkluotosios pajėgos“  ()

Okupantai veržiasi į Ukrainą gyvenviečių sunaikinimo kaina, kai Ukrainos kariai tiesiog nebeturi kur gintis. Tam rusams reikia savaičių ir tiesiog fiziškai jie negali ilgai taip kovoti. Tikimasi, kad po savaitės ar 10 dienų jie pakeis savo taktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš tai vadinu šliaužiančia okupacija. Jie nustos pulti visuose frontuose ir sutelks dėmesį į kiekvieną kaimą atskirai ir judės labai lėtai“, – sakė Vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Andrusivas.

Kalbant apie Chersono išlaisvinimą, jis pažymėjo, kad kyla klausimas dėl šio puolimo kainos.

„Kuo geriau jį paruošime, tuo mažiau patirsime aukų. Šis darbas vyksta ne tik Chersono kryptimi. Manau, kad artimiausiu metu rusai bus šokiruoti dėl mūsų ginkluotųjų pajėgų puolimo vietos. Situacija pasikeis kai mes pereisime prie vakarietiškų ginklų“, – pažymėjo patarėjas.

Andrusivo teigimu, ir dabar matome ginklų tiekimo rezultatą. Visų pirma Ukrainos kariuomenė vykdo kontratakas netoli Charkivo.

„Tai labai teisinga, nes ši kontrataka leidžia atstumti rusus nuo Charkivo ir jie nebegalės šaudyti iš artilerijos į gyvenamuosius rajonus“, – aiškino patarėjas.

 

Patarėjas pridūrė, kad rusai šiuo metu tikrai atsisakė bet kokių Ukrainos užgrobimo planų. Be to, jis sakė, kad artimiausiu metu jie atsisakys sausumos koridoriaus į Uždniestrę planų ir iš tikrųjų iki gegužės pabaigos sutelks dėmesį tik į tas teritorijas, kurias užėmė.

„Jų logika tokia, kad mes išlaikome užimtas teritorijas ir apsimetame, kad tai yra pergalė“, – pridūrė Andrusivas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: