[Žinios trumpai] Kontrpuolimas yra super sėkmingas: gali atakuoti rusų užnugarį, paralyžiuoja okupantų veiksmus  ()

Rusijos užpuolikų pajėgos buvo nustumtos atgal prie Rusijos Federacijos sienos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-14 [Žinios trumpai] Kontrpuolimas yra super sėkmingas: gali atakuoti rusų užnugarį, paralyžiuoja okupantų veiksmus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos tęsė kontrpuolimą į šiaurę nuo Charkivo ir nustūmė užpuolikus atgal prie Rusijos sienos. Kariams pavyko išlaisvinti keletą gyvenviečių.

Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) pateiktoje santraukoje.

Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas tęsėsi į šiaurę nuo išlaisvinto Stary Saltovo. Rusai perdislokuoja kariuomenę iš Iziumo, siekdami susilpninti Ukrainos kontrpuolimą ir užkirsti kelią tolesniam judėjimui į šiaurę link Rusijos sienos.

„Tikėtina, kad Ukrainos kontrpuolimas ir toliau nukreips Rusijos karių dėmesį nuo dislokavimo į kitas puolimo sritis, kur kovas taip pat sustabdė sėkminga Ukrainos gynyba“, – sakoma pranešime.

Ekspertai taip pat prognozuoja, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomieji puolimo veiksmai sustabdys Rusijos artilerijos atakas šiaurės rytiniame Charkivo pakraštyje ir, galbūt, leis Ukrainos gynėjams atakuoti Rusijos užnugarį.

 

Ekspertų teigimu, šis kontrpuolimas paralyžiuos okupantų puolimo veiksmus Iziumo regione, iš kurio jie bandė suformuoti žiedą, kad apsuptų Ukrainos pajėgas Donbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(3)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: