[Žinios trumpai] Buvęs „Azov“ pulko vadas paskelbė nuomonę, kaip reikia užbaigti karą  ()

Kariai jau nebesitiki, kad karas Ukrainoje bus užbaigtas diplomatinėmis priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maksimas Žorinas, buvęs „Azov“ pulko vadas, teigia, kad jokie diplomatiniai draudimai šaudyti šiame kare nebepadės. Jis teigia, kad karas vyksta jau 8 metus - laiko diplomatijai jau buvo. Tegul Rusijos invazija į Ukrainą yra naujas karo etapas, bet ir jo pabaiga nebus nuspręsta kabinetuose.

„Aišku, šių dienų pasaulis negali egzistuoti be diplomatijos, diplomatinių santykių. Bet visi mūšiai bus lemtingi. Tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos nulems pergalę šiame kare“, teigė Žorinas.

Ukrainos gynybos ministras Aleksejus Reznikovas teigia, kad Ukrainos laukia ilgas karas, o prieš akis - kelios labai sunkios savaitės. Nors Rusija patyrė didžiulių nuostolių, jos pajėgos buvo tokios didelės, kad ji dar gali didinti puolimo intensyvumą. Per kelias savaites tai gali pasikeisti, bet šis laikas bus beprotiškai sunkus. Ukrainos-Rusijos derybos vyksta toliau, bet abi pusės svaidosi kaltinimais ir nepanašu, kad ten tikimasi didesnio proveržio - Rusija reikalaus Ukrainos teritorijų, o Ukraina su tuo tiesiog nesutiks.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()