[Žinios trumpai] Olimpinė biatlono čempionė prisijungia prie Ukrainos pajėgų, perspėja Putiną: „Aš šaudau itin tiksliai“ (Foto)  ()

Ukrainietė, kurios puikūs šaudymo sugebėjimai padėjo jai pakilti ant olimpinių žaidynių prizininkų pakylos, sakė ketinanti panaudoti savo įgūdžius, kad apsaugotų savo tėvynę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2016 m. 22 metų Kristina Dmitrenko iškovojo auksą Lilehameryje, Norvegijoje, Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse biatlone – daug pastangų reikalaujančioje sporto šakoje, kurioje lygumų slidinėjimo ištvermė derinama su šaudymu į taikinį.

Vasario pabaigoje Dmitrenko buvo Karpatų kalnuose Ukrainos vakaruose, kur dėjo paskutinius štrichus ruošdamasi tarptautinėms varžyboms.

 

Tačiau kai vasario 24 d. Rusija įsiveržė į jos šalį, viskas pasikeitė. Vasario 27 d. ji turėjo vykti į Šveicariją, o vėliau – į Italiją varžytis, tačiau jos sportinė karjera nublanko, kai pamatė karo vaizdus, kuriuos gavo iš draugų Kijeve ir savo gimtajame Černigovo mieste šiaurėje.

Norėdama ginti savo šalį, ji prisijungė prie Ukrainos nacionalinės gvardijos.

 

„Aš nebijau priešo“, - sakė ji. „Aš šaudau itin tiksliai, todėl užpuolikai neturės galimybės.“ Ji tvirtino, kad nenusivylė biatlono šautuvą iškeitusi į automatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(2)
(61)

Komentarai ()