[Žinios trumpai] Rusija įsiutusi - paragino „denacifikuoti“ Lenkiją iškart po Ukrainos: ypatingai supykdė Lenkijos premjero pasisakymas  ()

Priežastis buvo naujausi Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio pareiškimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-14 [Žinios trumpai] Rusija įsiutusi - paragino „denacifikuoti“ Lenkiją iškart po Ukrainos: ypatingai supykdė Lenkijos premjero pasisakymas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija paragino „denacifikuoti“ Lenkiją iškart po Ukrainos. Tai reakcija į naujausius Lenkijos premjero Mateuszo Morawieckio pasisakymus apie „rusiškojo pasaulio“ ideologiją.

Valstybės Dūmos kontrolės komiteto pirmininkas Olegas Morozovas asmeniniame „Telegram“ kanale paragino imtis agresyvių veiksmų prieš Lenkiją.

„Savo pareiškimais apie Rusiją kaip „vėžio auglį“ ir apie „atlygį“, kurį turime sumokėti Ukrainai, Lenkija skatina mus kelti ją į pirmą vietą eilėje denacifikuoti po Ukrainos“, – rašė pareigūnas.

Morozovo komentaras yra reakcija į neseniai paskelbtą Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio straipsnį. Jame jis palygino „rusiškojo pasaulio“ ideologiją su komunizmu ir nacizmu. Premjeras Rusiją pavadino „vėžiniu augliu“, o Putiną – „pavojingesniu už Hitlerį ir Staliną“.

 

Pasiūlymas „denacifikuoti“ Lenkiją Ukrainos būdu yra pasiūlymas pradėti plataus masto karą prieš NATO narę. Ir pagal 5-ąjį straipsnį išpuolis prieš vieną Aljanso narę yra laikomas išpuoliu prieš visą organizaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(12)
(150)

Komentarai ()