Tyrimas įrodė, kad žmonės gali svaigintis vien klausydamiesi garsų  (3)

Žmonės turi neįtikėtiną talentą rasti būdus, kaip svaigintis. Paprastai tai daroma geriant, šniaukščiant, uostant, laižant, kramtant ar įsišvirkščiant įvairias chemines medžiagas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujajame tyrime mokslininkai nagrinėjo palyginus naują sąmonės keitimo būdą, kai naudojamasi skaitmeniniais garsais – kai į kiekvieną ausį paduodami prieštaringi dažniai. Kai kurie žmonės teigia, kad išgirdę šiuos „binauralinius ritmus“ jie gali „atsijungti“, susimažinti skausmą, pagerinti atmintį ir palengvinti nerimą bei depresiją.

Siekdama nustatyti, koks gali būti tradicinių psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo ir eksperimentavimo su binauraliniais ritmais kryžminis ryšys, Australijos ir Jungtinės Karalystės tyrėjų komanda gilinosi į 2021 m. pasaulinį narkotikų tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau nei 30 000 asmenų iš 22 šalių.

Mokslininkai nustatė, kad maždaug 5 proc. apklaustųjų per pastaruosius metus buvo bandę vartoti binauralinius ritmus. Iš jų šiek tiek daugiau nei vienas iš dešimties tai darė tik pramoginiais tikslais.

Dauguma vartotojų buvo 18 – 25 metų amžiaus, vartojo draudžiamas medžiagas – tokias kaip „ekstazi“ ar kanapes – ir buvo iš JAV, Meksikos, Jungtinės Karalystės, Brazilijos ir Lenkijos.

 

Eksperimentavimo su binauraliniais ritmais priežastys buvo labai įvairios.

„Tai labai nauja, mes tiesiog nedaug žinome apie binauralinių ritmų, kaip skaitmeninių narkotikų, vartojimą“, – sako pagrindinė autorė ir RMIT universiteto Australijoje mokslininkė Monica Barratt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (3)