Surasta dar viena „superžemė“  (0)

Surasta nauja egzoplaneta, tik du kartus pagal diametrą didesnė už Žemę. Planeta pavadinta Corot-Exo-7b vardu, kadangi ji pastebėta naudojant Europos orbitinį palydovą COROT.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors vidutinis Corot-Exo-7b tankis dar nežinomas, mokslininkai mano, jog jis bus labai panašus į Žemės, todėl planeta priskiriame „superžemės“ kategorijai – tai tokios egzoplanetos, kurių masė už mūsų gimtosios planetos didesnė ne daugiau kaip 1-10 kartų.

Gimtoji egzoplanetos žvaigždė panaši į Saulę. Tačiau planeta aplink žvaigždę apsisuka tik per 20 valandų, vadinasi nutolusi labai mažu atstumu, o tai reiškia, jog jos paviršiuje tvyro didžiulis karštis, galintis siekti 1000-1500 laipsnių Celsijaus. Todėl greičiausiai uolėtos planetos paviršius padengtas karšta lava ir vandens garais – mokslininkų įsitikinimu, joje vandens turi būti pakankamai daug.

Žinoma, tokioje planetoje tikėtis gyvybės užuomazgų praktiškai neverta, tačiau atradimas svarbus tuo, jog dabartinį žinomą beveik 330 egzoplanetų sąrašą papildo ne tik dujiniai gigantai, kuriuos pastebėti dabartinėmis technologijomis yra kur kas lengviau, nei nedidukes, Žemės tipo planetas. Mokslininkai planuoja detaliau ištyrinėti surastą planetą ir imtis ieškoti naujų „superžemių“ su COROT palydovo pagalba.

Priminsime, jog panašaus dydžio planetą mokslininkai jau yra aptikę, tiesa, kol kas tikslinami jos tikrieji duomenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: