Po "Hubble" remonto misijos šatlas "Atlantis" parskraidintas į bazę (Video)  (19)

Atlikęs rizikingiausią istorijoje kosminę misiją STS-125 šatlas "Atlantis" išgabentas iš Kalifornijoje įsikūrusios Edwardso karinių oro pajėgų bazės į savo "namus" - Kenedžio kosminių tyrimų centrą. Šiame video pamatysite modifikuoto "Boeing 747" lėktuvo-nešėjo pakilimą ir skrydžio momentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

STS-125 misija praktiškai be abejonių įvardijama kaip pati  rizikingiausia  - astronautams teko suremontuoti orbitinį teleskopą "Hubble". Skirtingai nuo ankstesnių misijų, darbus jiems teko atlikti esant gerokai padidėjusiai susidūrimo su orbitine nuolauža tikimybei, tačiau panašu, kad atnaujintas teleskopas ir toliau sėkmingai veiks, o astronautai sėkmingai sugįžo į Žemę.

"Atlantis" yra išties didelis, tačiau 747 jį sugeba pakelti nuo žemės. Kelionė iš Edwardso karinės bazės atgal į Floridą kaip ir planuota truko porą dienų ir baigėsi antradienį vakare. Transportavimo trukmę gerokai pailgina tai, kad lėktuvui-nešėjui reikalinga kelis kartus nusileisti ir papildyti kuro atsargas, be to, reikalingos palankios skrydžiui oro sąlygos.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)