Sukurtas detaliausias trimatis pasaulio žemėlapis  (1)

NASA ir Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerija vakar pristatė patį detaliausią trimatį (3D) Žemės žemėlapį. Jis apima mūsų planetos paviršių nuo 83 šiaurės ir 83 pietų paralelės, o jam sudaryti panaudota 1,3 milijono erdvinių nuotraukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukos buvo padarytos naudojant ASTER fotografinę įrangą ir apjungtos į vientisą žemėlapį. Pabaigus sudaryti "Global Digital Elevation Model" žemėlapį, jis buvo sudalintas į 23000 "GeoTIFF" formato failų, kurių kiekvienas apima 1x1 Žemės rutulio erdvinį kampą. Žemėlapį galima parsisiųsti čia.

ASTER (Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer; liet. Pažangus kosminis terminės emisijos ir refleksijos radiometras) yra instrumentas, skirtas sudaryti žemės paviršiaus temperatūros, atspindžio gebos ir aukščio informaciją. Jis aplink Žemę skrieja kartu su NASA "Terra" palydovu, kuris į orbitą buvo paleistas dar 1999 metų gruodį ir tarnauja kaip NASA Žemės stebėjimo sistemos (Earth Observing System (EOS)) dalis. ASTER sukurtas bendradarbiaujant NASA, Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerijai ir Japonijos nuotolinių  Žemės matavimų duomenų analizės centrui (ERSDAC).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: