27 colių, 240 Hz ir super geros kainos žaidimų monitorius su ryškiomis, tikroviškomis spalvomis ir greitu reakcijos laiku: paliko labai malonų įspūdį („Philips 27M1N5200PA“ apžvalga)  ()

„Philips 27M1N5200PA“ - tai 27 colių žaidimų monitorius, pasižyminti moderniu dizainu, 240 Hz dažniu ir didele pikselių persijungimo sparta. Tai - kokybiškas vidutinės klasės įrenginys, norintiems pasidžiaugti sklandžia žaidimų patirtimi. Bet kokių kitų gerųjų savybių turi šis monitorius? Paskaitykite apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Philips 27M1N5200PA“ - tai 27 colių monitorius, sukurtas specialiai kompiuterinių žaidimų entuziastams. Tiesa, reikėtų pabrėžti, kad jis neturi RGB apšvietimo ar akį rėžiančio futuristinio dizaino, kuris šiame segmente yra labai madingas. 

Tai - tiesiog paprastas monitorius, kuris vienodai gerai tinka profesionalioje aplinkoje ar namų žaidimų kambaryje.

Mūsų rankose - „Philips 27M1N5200PA“ - jį bandėme kelias savaites ir galime šį tą papasakoti.

„Philips 27M1N5200PA“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~ 327 €

 

Privalumai: 

  • Modernus, bet ne per daug į kompiuterinių žaidimų madas sukoncentruotas dizainas;
  • Patogus valdymas paslėpta rankenėle;
  • Kokybiškas, solidus, visomis kryptimis reguliuojamas stovas, leidžiantis pasukti monitorių į vertikalią padėtį;
  • 240 Hz dažnis - 240 kadrų per sekundę galimybės;
  • Trumpas pikselio persijungimo laikas;
  • IPS privalumai - platūs apžvalgos kampai ir tikslios spalvos;
  • Gera atspindžius mažinanti danga;
  • Akių nuovargį mažinantys nustatymai.

Trūkumai:

  • Standartinis stovas nesuteikia paprasto būdo paslėpti laidus;
  • 2K raiška tokios įstrižainės monitoriui tiktų geriau;
  • HDR raidės ant pakuotės gali suklaidinti;
  • Prastos kolonėlės.

 

„Philips 27M1N5200PA“​:

Ekrano tipas - IPS;

Tikroji įstrižainė - 27 coliai, 68,5 cm.;

Raiška -  „Full HD“ 1920 x 1080, 16:9;

Dažnis - 240 Hz;

Ryškumas - 400  cd/m²;

Kontrastas - 1000:1 tipinis;

Lizdai - 1 x „DisplayPort 1.4“, 2 x HDMI 2.0, 4 x USB A, 1 x USB B, 3,5 mm audio (ausinėms ir mikrofonams).

Pakuotėje rasite patį monitorių ir jo stovą, instrukcijas, HDMI, USB A-B ir „DisplayPort“ laidus. Gamintojas teigia, kad „Philips 27M1N5200PA“ pakuotėje naudojamos tik perdirbamos medžiagos - plastiko čia išties mažai.

Darbui „Philips 27M1N5200PA“ paruošiamas be jokių įrankių - kaip jau šiais laikais įprasta, pridedamas stovas tvirtinamas labai paprastai rankomis. Šis monitorius naudoja standartinį VESA 100 montavimą, todėl jį lengvai tvirtinsite ir prie kitų laikiklių. Pavyzdžiui, jei keičiate seną monitorių, kuris irgi naudojo VESA 100, galite pasilikti jo stovą. 

Dizainas ir valdymas

„Philips 27M1N5200PA“ yra tikras žaidimų monitorius - tai ne kartą pabrėžiama ant jo pakuotės. Tačiau jo dizainas nepasižymi kitiems žaidimų monitoriams būdingu futuristiniu aštrumu, kuris daug kam iš tikrųjų nepatinka. „Philips 27M1N5200PA“ nugarėlėje, apačioje ar kitur nėra RGB apšvietimo. Nešviečia ir joks logotipas - ant šio monitoriaus korpuso net nėra jokių ryškių užrašų, rėkiančių apie pagrindinę „Philips 27M1N5200PA“ funkciją.

„Philips 27M1N5200PA“ turi santykinai ploną rėmelį. Tiesa, jis yra šiek tiek apgaulingas - vidinis rėmelis, kuris yra matomas tik įjungus monitorių, nėra toks plonas, kaip galbūt norėtumėte, bet vis tiek netrukdo. Vadinamas monitoriaus smakras, ant kurio yra „Philips“ ir „Momentum“ ženklai, yra kiek platesnis. Kitoje įrenginio pusėje - lizdai ir valdymo rankenėlė.

„Philips 27M1N5200PA“ turi daug būtinų lizdų - porą HDMI, keturis USB-A, 3,5 mm. audio. Šis monitorius neturi USB-C lizdo, kuris jau sutinkamas ant aukštesnės klasės monitorių, bet du USB lizdai siūlo greitą įkrovimą. Visi lizdai yra nukreipti žemyn ir yra lengvai pasiekiami. Tiesa, čia išryškėja vienas iš pridedamo stovo trūkumų.

„Philips 27M1N5200PA“ pas pirkėją atkeliauja su tvirtu, solidžiu metaliniu stovu. Jis pasižymi paprastu industriniu dizainu, tarsi įrėmintu šešiakampiais - šis motyvas matomas ir pagrindinės kolonos pjūvyje, ir pagrinde. Stovas iš tikrųjų suteikia galimybė kone tobulai sureguliuoti monitoriaus padėtį - jis aukštyn-žemyn net per 130 mm. Be to, jis sukiojasi į šalis (+/-45 laipsniai), lankstosi aukštyn-žemyn (+20/-5 laipsniai) ir net gali būti paverstas į vertikalią padėtį. Tai leidžia susikurti patogią poziciją ir ją lengvai keisti. Stovo mechanizmas yra labai sklandus ir, nors pagrindas nėra labai sunkus, monitorius gali būti reguliuojamas viena ranka.

Visa tai puiku, bet trūksta gero sprendimo laidams paslėpti - stovo gale yra tik nedidelė kilpa, kurią tikrai būtų galima patobulinti - laidai iš jos lengvai pabėga. Nepadeda ir tai, kad maitinimo laido kištukas yra tiesus - atrodo, kad 90 laipsnių kampu pasukto kištuko laidą būtų lengviau paslėpti, kad jis nesimatytų po ekranu. „Philips 27M1N5200PA“ pakuotėje rasite ir kabliuką ausinėms, užmaunamą ant stovo viršaus - jis yra pakankamai tvirtas ir standus, bet ten jis nebūtų lengvai pasiekiamas naudojimui. Bet jo galima apskritai nenaudoti ir nuo jo nebuvimo stovo dizainas nė kiek nenukenčia.

„Philips 27M1N5200PA“ yra valdomas kitoje pusėje esančia rankenėle. Ji veikia gerai, tarnauja ir kaip įjungimo-išjungimo mygtukas ir yra lengvai randama pirštais. Tiesa, valdymas nėra visai intuityvus. Pavyzdžiui, nors ryškumo (ar bet kuri kita) skalė atvaizduojama horizontaliai, ryškumas didinamas spaudžiant rankenėlę į viršų, o ne į dešinę. Apskritai, būtų smagu, kad ryškumo nereikėtų ieškoti meniu, bet jį galima reguliuoti ir tiesiog klaviatūra.

Greitas ir kokybiškas „Philips 27M1N5200PA“ ekranas

„Philips 27M1N5200PA“ turi IPS ekraną - tai yra labai plačiai naudojama technologija, pasižyminti geromis, tikroviškomis spalvomis ir puikiais apžvalgos kampais (+178/-178 laipsnių). Tiesa, šis ekranas yra ne 4K, o tik „Full HD“ (1080p) raiškos. Tai nėra didelė problema, nes tai nėra 32 colių ar didesnis ekranas, bet būtų gerai, kad raiška siektų bent 2K (1440p). Tiesa, dažnai gamintojams tenka rinktis tarp greičio (dažnio) ir raiškos - išauginti abu yra pakankamai brangu. Taip pat įdomu tai, kad gamintojas nusprendė ant pakuotės užrašyti raides HDR („High-dynamic-range“). Ši technologija gerina spalvų ryškumą, tamsių šešėlių detalumą, bet šis monitorius yra tik „HDR ready“. Kitaip tariant, jis gali priimti HDR signalą, bet su juo ne kažin ką gali nuveikti. Jei ieškote tikro HDR monitoriaus, „Philips 27M1N5200PA“ nėra tai, ko jums reikia.

Iš dalies taip yra dėl to, kad „Philips 27M1N5200PA“ ekrano ryškumas - 400  cd/m². Tikram HRD reikėtų gerokai ryškesnio monitoriaus. Bet jei nustumsime HDR pažadą į šoną, tai tokio ryškumo daugeliui žmonių pakanka. Juolab, kad „Philips 27M1N5200PA“ turi atspindžius mažinančią dangą.

O kaip žaidimai? Na, „Philips 27M1N5200PA“ jiems ir yra sukurtas. 240 Hz dažnis reiškia, kad turėdami galingą kompiuterį regėtumėte, kaip jūsų žaidimai bėga maksimaliu 240 kadrų per sekundę greičiu. Žaidimams tai suteikia sklandesnį, malonesnį pojūtį. Iš tikrųjų, žaidžiant galima greitai pamiršti, kad „Philips 27M1N5200PA“ yra tik „Full HD“ monitorius. Net ir be tų HDR galimybių „Philips 27M1N5200PA“ stebina tikroviškomis, ryškiomis spalvomis. Tegul juodos nėra tokios juodos, kokių daug kas norėtų (nes tai nėra OLED), bet „Philips 27M1N5200PA“ palieka labai malonų įspūdį.

Labai gerai ir tai, kad „Philips 27M1N5200PA“ turi vos pusės milisekundės pikselių persijungimo laiką. Tai reiškia, kad greitai besikeičiantys vaizdai nesilieja, nes ekranas su jais spėja. Net jei žaidime kurs nors bėgate, nuo greitų judesių vaizdo kokybė nesuprastėja. Apskritai, nebent būtumėte pratęs prie pačios aukščiausios klasės žaidimų monitorių, „Philips 27M1N5200PA“ jums paliks labai gerą įspūdį. Žaidimai veikia sklandžiai, yra ryškūs ir tiesiog gražūs. Galima pagirti ir 27 colių dydį - daugeliui žmonių jo pakaks. Be to, „Philips 27M1N5200PA“ rėmeliai šonuose yra pakankamai siauri, kad du vienodi monitoriai išlaikytų ekranus greta.

Aišku, jei tinka žaidimams, „Philips 27M1N5200PA“ tinka ir darbui.  Šis monitorius nėra skirtas nuotraukų ar vaizdo įrašų redagavimui, bet jo IPS ekranas yra pakankamai tikslus spalvų gamos prasme (pagal gamintojo pateikiamas specifikacijas - NTSC - 95%, „sRGB“ - 110,2%, „Adobe RGB“ - 87,1%). Be to, jis turi specialų mėlyną šviesą mažinantį režimą, kuris padeda pasaugoti naudotojo miego ritmus. „Philips 27M1N5200PA“ ir nemirga, o tai taip pat mažina akių nuovargį. Ir nemanykite, kad tai tėra smulkmena - ekranų mirgėjimas gali būti nepastebimas plika akimi, bet vis tiek erzina.

Šioje vietoje tikriausiai kam nors pravers ir galimybė greitai ir lengvai pasukti „Philips 27M1N5200PA“ į vertikalią padėtį. Ja dažnai naudojasi tie, kurie dirba su „Excel“ ar panašiomis skaičiuoklių programomis. Tai padaryti taip lengva, kad galima įsivaizduoti, kad kas nors monitoriaus padėtį keistų pagal atliekamą darbą (tai yra, kad ir porą kartų per dieną). Be to, jei po ranka neturite ausinių, o turite dalyvauti vaizdo konferencijoje, džiaugsitės, kad „Philips 27M1N5200PA“ turi integruotus garsiakalbius.

Ką dar gali „Philips 27M1N5200PA“?

Kalbant apie garsiakalbius, integruoti du 5 W garsiakalbiai tikriausiai ir tinka tik vaizdo konferencijoms. Tai yra geriau nei nieko ir jie groja pakankamai garsiai, bet tas garsas nėra kokybiškas - daugybė nešiojamų kompiuterių ir net išmaniųjų telefonų skamba geriau.

„Philips 27M1N5200PA“ turi atskirą žaidimų nustatymų meniu. Be to, galima išsaugoti porą žaidėjų profilių („Gamer 1“ ir „Gamer 2“), todėl mėgstami nustatymai bus lengvai pasiekiami. 

Apibendrinimui

„Philips 27M1N5200PA“ yra labai kokybiškas „Full HD“ 240 Hz monitorius, sukurtas ir paruoštas kompiuterinių žaidimų entuziastams. Nepaisant to, „Philips 27M1N5200PA“ pasižymi subtiliu, solidžiu dizainu, nerėkiančiu apie jo galimybes. O tų galimybių išties yra - žaidimai „Philips 27M1N5200PA“ ekrane groja sklandžiai ir kokybiškai tiek dėl 240 Hz dažnio, tiek dėl labai greito pikselių persijungimo laiko. 

Tegul ir be tikros HDR technologijos, „Philips 27M1N5200PA“ rodo ryškias spalvas, tikroviškas spalvas. Be to, „Philips 27M1N5200PA“ puikiai įsilieja ir į namų bei biuro aplinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: