[Žinios trumpai] Rusija Europoje planuoja surengti kruviną teroro aktą: skelbiama, koks to tikslas  ()

Ukrainos Saugumo ir gynybos taryba perspėja - Rusija Europoje gali rengti kruvinas provokacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Tarybos Kovos su Dezinformacija centro, tokie teroro aktai būtų skirti ginklų tiekimo grandinėms pažeisti. Dar svarbiau tai, kad terorizmas sukeltų nepasitikėjimą ir baimę Vakaruose ir taptų savotišku propagandos arkliuku vidinėje Rusijos rinkoje.

Ekspertai teigia, kad tokioms atakoms galėtų būti panaudoti panašūs ginklai, kokius Vakarai siunčia Ukrainai. Taip būtų siekiama parodyti, kad Ukraina nėra patikima partnerė ir jai perduodami ginklai galiausiai patenka į teroristų rankas. Rusijos propaganda šiuo metu aktyviai dirba, kad įrodytų, jog Ukraina parduoda jai skirtus ginklus arba jų netenka kitaip. Taigi, teroro aktai Europoje būtų skirti Ukrainos pažeminimui ir baimės kurstymui, kad parama Ukrainai sumažėtų. Nes kol kas smūgiai Ukrainos transporto infrastruktūrai neturėjo tokio efekto.

Rusija grasina smūgiuoti transporto infrastruktūrai ir valstybinėms institucijoms, jei Ukraina gaus ilgo nuotolio raketinių sistemų. HIMARS ir M270 MLRS ginklai Ukrainai jau yra skirti ir šalį pasieks po būtino mokymų periodo, kuris truks 3-4 savaites. Šie ginklai yra pakankamai pajėgūs, kad visiškai sunaikintų dabartinę Rusijos puolimo struktūrą ir nustumtų rusų pajėgas toliau arba priverstų juos keisti taktiką. Rusų propaganda ruošiasi sakyti, kad sistemos buvo sunaikintos iš karto po atvykimo į Ukrainą.

 

Ukraina gaus ir savaeigių haubicų „M109 Paladin“ su automatinėmis taikymosi sistemomis. Vėlgi, tai - stiprus pastiprinimas artilerijai. 

(15)
(7)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: