[Žinios trumpai] Tai pirmas kartas - Rusijos ambasadorius prie JT neatlaikė kaltinimų ir pabėgo iš salės  ()

Rusijos ambasadorius JT Nebenzia per Europos Vadovų Tarybos pirmininko Michelio kalbą paliko salę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ambasadorius JT Vasilijus Nebenzia išėjo iš JT Saugumo Tarybos posėdžių salės, kai Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis tiesiogiai apkaltino Rusiją karo nusikaltimais Ukrainoje, melu ir pasaulinės maisto krizės sukėlimu. Anot Censor.NET, apie tai pranešė „Interfax-Ukraine“.

Savo kalbos, kuri įvyko pirmadienį Niujorke per JT Saugumo Tarybos posėdį, metu Michelis tiesiogiai kreipėsi į Rusijos Federacijos atstovą:

„Pone Rusijos Federacijos ambasadoriau, būkime atviri. Kremlius naudoja maisto atsargas kaip nematomas raketas prieš besivystančias šalis. Dramatiškos Rusijos karo pasekmės plinta visame pasaulyje ir sukelia maisto krizę, stumia žmones į skurdą ir destabilizuoja visą regioną. Rusija turi prisiimti visą atsakomybę už šią maisto krizę. Tik Rusija, nepaisant Kremliaus melo ir dezinformacijos kampanijos. Savo akimis mačiau tai Odesoje. Milijonai tonų grūdų stovi nepajudinamai konteineriuose ir laivuose, nes Juodojoje jūroje - Rusijos kariniai laivai. Tai Rusijos atakos griauna Ukrainos infrastruktūrą, tai Rusijos tankai, bombos ir minos trukdo Ukrainai sėti ir nuimti derlių. Kremlius taip pat nusitaikė į grūdų sandėlius ir vagia iš Ukrainos, kaltindamas kitus. Tai yra propaganda, gryniausia ir paprasčiausia propaganda.“
 
Po šių žodžių Nebenzia atsistojo ir patraukė link išėjimo, į ką Michelis jam pasakė: „Pone ambasadoriau, galite išeiti iš salės. Galbūt yra lengviau negirdėti tiesos.“

 

Tai pirmas kartas, kai Rusijos ambasadorius JT paliko salę, iškilus klausimui, susijusiam su Ukraina. Išėjęs iš posėdžio, Rusijos ambasadorius žurnalistams paaiškino, kad „negalėjo likti“, ir apkaltino Michelį „melu“. Apie tai savo „Twitter“ paskyroje pranešė „Reuters“ korespondentė Michelle Nichols.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: