[Žinios trumpai] BBC žurnalistė pašiurpo nuo to, ką pamatė ir patyrė: Putinas nesustos ties Ukraina, NATO turi ruoštis  (2)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas BBC atstovei sakė, kad Rusijos Federacija užgrobė pusės Italijos dydžio teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC korespondentė Orla Gerin lankėsi Donbase, aprodė teritoriją aplink Bakhmutą, kurią kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Filmuojant medžiagą britų žiniasklaidos atstovei du kartus teko slėptis šarvuotame visureigyje – prasidėjo apšaudymai. „Ukrainos dialogo“ TELEGRAM kanale buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kaip užsienio filmavimo grupė pateko į Rusijos įsibrovėlių apšaudymą. Įraše O. Gerin pažymi, kad Rusijos kariai yra 3 km atstumu nuo Ukrainos gynėjų pozicijų ir nesiliauja juos apšaudyti.

Vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų, Ivanas, žurnalistei sakė, kad šiuo metu įsibrovėliai užgrobė Ukrainos teritoriją, kuri savo plotu prilygsta pusei Italijos. Ukrainos kariai naikina priešą, bet ir patys patiria nuostolių, netenka draugų, jų „apkasai tampa kapais“. Žiniasklaida parodė, kaip tęsiasi evakuacija iš miestų, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos atremia priešo atakas.

 

„V. Putinas tai vadina „išvadavimu“. Jeigu jis čia laimės, ties Ukraina jo ambicijos nesibaigs“, – reziumuoja O. Guerin.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(1)
(27)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: