Kai nėra kur dėti okupantų lavonų - į pagalbą ateina Melitopolio mėsos kombinatas: skelbiama, kad čia darosi baisūs dalykai  ()

Okupantai pavertė Melitopolio mėsos kombinatą improvizuotu morgu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pritrūkę vietos „kroviniui 200“, kaip rusai žymi žuvusių karių kūnus, okupantai tam pritaikė Melitopolio mėsos kombinatą. Šis pramoninis objektas, žinoma, turi didelius šaldiklius. Tačiau, kaip praneša Ukrainos žvalgyba, ir Melitopolio mėsos kombinate nebėra vietos kūnams.

„Aron-M“ gamykla kadaise gamino įvairius mėsos gaminius. Tačiau birželio 6 dieną į ją atvyko Rusijos Federacijos Ginkluotųjų pajėgų inspektoriai. Jie apžiūrėjo ir aprašė gamyklos pajėgumus laikyti žmonių palaikus. Buvo nuspręsta, kad gamykla tam tinka ir ji buvo pritaikyta.

„Kompanijos vadovybei pranešta apie šį sprendimą. Dabar rusų karių, žuvusių Polohų-Guljapolės pusėje, kūnai vežami į Melitopolį“, teigia Ukrainos žvalgyba. Teigiama, kad kūnai sandėliuojami ilgą laiką, siekiant nuslėpti tikrąjį žuvusiųjų skaičių.

Oficialiais Ukrainos duomenimis, nuo invazijos pradžios Ukrainoje jau žuvo 31,7 tūkstančiai okupantų karių. Tai - milžiniški nuostoliai, kurių Rusija oficialiai nepripažįsta, vengdama visuomenės susipirešinimo. Birželio 7 dieną amerikiečių „Institute for the Study of War“ paskelbė, kad rusai atitraukia karius iš Zaporižės regiono. Kariai reikalingi Chersono regione, kur rusai tikisi ukrainiečių kontratakos. Melitopolyje yra ženklų, kad Rusija ruošia referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos federacijos. To buvo galima tikėtis - Rusija turi okupuoti Melitopolį, kad sukurtų sausumos jungtį su Krymu.

(11)
(8)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: